Επίσκεψη στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων.

Την επανεκκίνηση των ερευνών για κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Ελλάδα ανακοινώνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων.

Στο επίκεντρο βρίσκονται έξι οικόπεδα στη νοτιοδυτική Κρήτη και το Ιόνιο τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικό επίπεδο ωρίμανσης ως τις έρευνες που έχουν γίνει και την διαδικασία αδειοδότησης.

Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι οι γεωπολιτικές και ενεργειακές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία ανοίγουν τον δρόμο για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων που βρίσκονται στην χώρα. Η ανάγκη της Ευρώπης για άμεση απεξάρτηση από το φυσικό αέριο της Ρωσίας οδηγεί την ελληνική πλευρά στην επαναξιολόγηση των προοπτικών αξιοποίησης του φυσικού αερίου που βρίσκεται στις συγκεκριμένες περιοχές.

«Θα επανέλθει η προσοχή μας στα δυνητικά κοιτάσματα φυσικού αερίου σε Κρήτη και Ιόνιο. Πρέπει να γνωρίζουμε αν είναι οικονομικά αξιοποιήσιμα. Αυτά σε συνδυασμό με τις ΑΠΕ και τις διασυνδέσεις αποτελούν τον κορμό του εθνικού μας ενεργειακού μείγματος» είχε τονίσει ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενθαρρύνει τις εμπλεκόμενες εταιρείες να επιταχύνουν τις σεισμικές έρευνες και τις οικονομοτεχνικές μελέτες και θα ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να άρει γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να απλοποιήσει την αδειοδοτική διαδικασία.