Στην στήριξη της πολιτείας στο έργο που επιτελεί το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου, όπου και ξεναγήθηκε από τον διευθυντή Γιώργο Μπαουράκη και ενημερώθηκε για τις δράσεις και την λειτουργία του.

Όπως δήλωσε μετά το τέλος της ξενάγησης ο κ. Γεωργαντάς, «το ΜΑΙΧ μπορεί και προάγει την έρευνα μέσω ελληνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ενώ παράλληλα βοηθά στην κατάρτιση εκπαιδευομένων με τον καλύτερο τρόπο. Ακόμα σε μια δύσκολη συγκυρία για τον πρωτογενή τομέα, η παρουσία του ΜΑΙΧ το επόμενο διάστημα θα είναι ακόμα σημαντικότερη και ουσιαστικότερη στην βοήθεια του πρωτογενή τομέα».

Από τα Χανιά ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα» θα αναπτυχθούν δράσεις στο ΜΑΙΧ και τόνισε ότι η πολιτεία θα στηρίξει την σημαντική, όπως είπε, προσπάθεια που γίνεται στο Ινστιτούτο.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στον εξωτερικό χώρο του ΜΑΙΧ είχαν συγκεντρωθεί μέλη της «Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων» με πανό διαμαρτυρίας για την αύξηση του κόστους παραγωγής.

Ο κ. Γεωργαντάς συνομίλησε μαζί τους και αναφέρθηκε στις ενέργειες του υπουργείου και της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση τους κόστους παραγωγής, αλλά και των προβλημάτων του πρωτογενή τομέα.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη ευρεία σύσκεψη, παρουσία εκπροσώπων του αγροτικού τομέα.

Στην σύσκεψη υπό τον κ. Γεωργαντά, συμμετέχουν και οι βουλευτές Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη και Μανούσος Βολουδάκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ