Τον 40ο υψηλόβαθμο στρατιωτικό της, φέρεται να έχει χάσε η Ρωσία από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τοπικές αναφορές ο τελευταίος Ρώσος που έπεσε στο πεδίο της μάχης είναι ο αντισυνταγματάρχης Ντένις Μεζούεφ ο οποίος διοικούσε το σύνταγμα Red Banner της Σεβαστούπολης. «Ο Ντένις Μεζούεφ πέθανε στη μάχη. Ο γιος του μπορεί να είναι περήφανος για τον μπαμπά του», σχολίασε Ρώσος πολιτικός στα social media.

Ο ποιητής Αντρέι Κοβάλεφ που θεωρείται ως φιλος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από το Κρεμλίνο να αποδοθεί μετά θάνατον στον Μεζούεφ ο τίτλος του «ήρωα της Ρωσίας».

Παράλληλα, η Ουκρανία αναφέρει πως  από την έναρξη της εισβολής μέχρι και σήμερα η Ρωσία έχει χάσει στο πεδίο της μάχης επτά στρατηγούς και 33 συνταγματάρχες.  ότι η Ρωσία έχει χάσει τώρα συνολικά επτά στρατηγούς και 33 συνταγματάρχες. Μάλιστα πιστεύεται ότι οι ρωσικές απώλειες από την έναρξη του πολέμου έχουν φτάσει περίπου τις 20.000 με τη Μόσχα να μην δίνει ακριβή στοιχεία.

Την Τετάρτη ανασύρθηκε από τα χαλάσματα της Μαριούπολης η σορός του 47χρονου στρατηγού Όλεγκ Μιτιάεφ ο οποίος σκοτώθηκε σε ενέδρα στις 16 Μαρτίου.

Μέχρι σήμερα, επιβεβαιωμένα, έχουν σκοτωθεί επτά στρατηγοί του Ρωσικού στρατού.