Αδίστακτοι δράστες εισέβαλαν σε επτά σπίτια τα ξημερώματα της Παρασκευής, σε χωριό της Θεσσαλονίκης, την ώρα που οι ιδιοκτήτες ήταν μέσα και κοιμόντουσαν και στη συνέχεια κατάφεραν να εξαφανιστούν, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς.

Το περιστατικό συνέβη, στο χωριό Νεοχωρούδα του δήμου Ωραιοκάστρου. Οι δράστες, σύμφωνα με όσα είπαν οι κάτοικοι, φαίνεται πως έδρασαν περίπου στις 3 το πρωί εκμεταλλευόμενοι ότι εκείνη την ώρα τα θύματα κοιμόντουσαν. Τα θύματα υποψιάζονται ότι τους έριξαν υπνωτικό σπρέι την ώρα που κοιμόντουσαν, καθώς κανείς δεν αντιλήφθηκε το οτιδήποτε.

Οι δράστες, αφού ολοκλήρωσαν την δράση τους στα σπίτια και λίγο πριν φύγουν από το χωριό των 2.000 κατοίκων, έκλεψαν το αυτοκίνητο μιας οικογένειας που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι τους.

Τα περιστατικά αυτά προκάλεσαν ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους της Νεοχωρούδας οι οποίοι κατήγγειλαν στην αστυνομία τα όσα έγιναν τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Δύο ημέρες νωρίτερα και πάλι βραδινές ώρες, άγνωστοι έφτασαν με φορτηγό έξω από αποθήκη καταστήματος του χωριού με οπωροκηπευτικά είδη, κατάφεραν να φορτώσουν ό,τι είχε μέσα και να φύγουν ανενόχλητοι.

Όλο το χωριό πλέον ζητάει την ενίσχυση αστυνόμευσης και την εμφανή παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή, ενώ οι κάτοικοι ετοιμάζονται να βγάλουν πρόγραμμα περιπολίων και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να προστατεύσουν την σωματική τους ακεραιότητα και τις περιουσίες τους.