Συνελήφθησαν στα Πατήσια από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, εννέα άτομα από το Μπαγκλαντές, με τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αρπαγής και εκβίασης κατά συναυτουργία.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 13ης Απριλίου σε σπίτι στα Πατήσια, με τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ. να συλλαμβάνουν εννιά άντρες από το Μπαγκλαντές. Πιο συγκεκριμένα, αστυνομικοί στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για απαγωγή αλλοδαπού, που βρίσκεται εγκλωβισμένος σε διαμέρισμα στα Πατήσια, μετέβησαν στο σημείο για να διασταυρώσουν τη βασιμότητα της καταγγελίας.

Μέσα στο διαμέρισμα, εντόπισαν εννέα άτομα, και σε άλλο δωμάτιο το θύμα, το οποίο τους επιβεβαίωσε ότι έχει απαχθεί και κρατείται στο διαμέρισμα παρά τη θέληση του, με απειλές για τη ζωή τόσο του ίδιου όσο και της συζύγου του, προκειμένου να τους καταβάλλει το χρηματικό ποσό των -7.000- ευρώ, για να τον απελευθερώσουν.

Οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Πατησίων, για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Από την προανακριτική έρευνα, προέκυψε ότι ο παθών και η σύζυγος του εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας και κατά την άφιξη τους στην Αθήνα την 11-4-20222, συνάντησαν έναν εκ των κατηγορουμένων, ο οποίος τους μετέφερε για διαμονή σε διαμέρισμα στην Αθήνα. Τις βραδινές ώρες της 12-4-20222 τους διαχώρισαν, μεταφέροντας τον ίδιο σε έτερο διαμέρισμα, όπου τον έδεσαν, τον χτύπησαν και προέβησαν στις ανωτέρω απειλές για την καταβολή των λύτρων, μέχρι τη στιγμή που τον εντόπισαν οι αστυνομικοί και τον απελευθέρωσαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.