Οι δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών για το μεγαλύτερο Πρόγραμμα Επιβράβευσης της Ευρώπης συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό από την Περιφέρεια Αττικής. Το Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης «TheGreenCity» της Περιφέρειας Αττικής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου  Golden Hall στο οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη ειδική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  για την προώθηση της ανακύκλωσης.

Το Κινητό Πράσινο Σημείο (βαν) της Περιφέρειας Αττικής στάθμευσε στο Εμπορικό Κέντρο και αποτέλεσε πόλο έλξης για τους πολίτες που βρέθηκαν εκεί. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος ενημέρωσαν τους επισκέπτες  για τα οφέλη της ανακύκλωσης,  ενώ στο πλαίσιο της δράσης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του συστήματος και πώς μπορούν να εγγραφούν για να  κερδίζουν πόντους.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βορείου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής.

Με αφορμή τη σχετική δράση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Η ενημέρωση για την ανακύκλωση συνεχίζεται σήμερα στο Μαρούσι στο GOLDEN HALL. Όλοι μαζί αναπτύσσουμε μια συμμαχία ευθύνης και ως  ενεργοί πολίτες συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος. Μέσα από την ανακύκλωση τα οφέλη μπορεί να είναι πολλαπλά, για το περιβάλλον, την υγεία, την οικονομία και για την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Κάνοντας ανακύκλωση γινόμαστε ο συνδετικός κρίκος μιας ισχυρής αλυσίδας μέσω της οποίας στοχεύουμε να κάνουμε την Αττική μια  πράσινη Περιφέρεια.  Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες, τους Αντιπεριφερειάρχες, τα στελέχη της Περιφέρειας και τους εθελοντές που εργάζονται συστηματικά προκειμένου η γνώση της ανακύκλωσης να γίνει κτήμα των νέων και του συνόλου των πολιτών μας. Συνεχίζουμε».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας σε δηλώσεις του τόνισε: «Η ανακύκλωση και η πράσινη οικονομία βρίσκονται στις βασικές προτεραιότητες και τους στόχους της Περιφέρειας Αττικής. Σε αυτή τη κατεύθυνση και σύμφωνα με τις οδηγίες του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη εργαζόμαστε από την πρώτη ημέρα  που αναλάβαμε καθήκοντα ως νέα διοίκηση».

Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Λ.Κεφαλογιάννη τόνισε: «Κάνουμε πράξη το όραμα του Περιφερειάρχη Γ.Πατούλη και της διοίκησής μας για μια πράσινη Περιφέρεια. Όσο πιο σωστά ανακυκλώνουμε, τόσο πιο μεγάλα οφέλη απολαμβάνουμε στην υγεία μας, την οικονομία και το περιβάλλον. Γι αυτό και στο Βόρειο Τομέα δεν σταματάμε να ενημερώνουμε και να ευαισθητοποιούν με τέτοιες δράσεις τους πολίτες».

Στα σημαντικά οφέλη της ανακύκλωσης και στις βασικές κατευθύνσεις του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη αναφέρθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής. «Η ανακύκλωση συμβάλει στην ενίσχυση της πράσινης οικονομίας και στην προστασία του περιβάλλοντος. Είναι προτεραιότητά της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη να γυρίσουμε σελίδα στο θέμα της διαχείρισης και να πάμε στην εποχή μιας πράσινης περιφέρειας».

Δείτε σχετικό βίντεο εδώ. 

Το πρόγραμμα «TheGreenCity»

Να σημειωθεί ότι το όχημα του «TheGreenCity», το οποίο έχει μετατραπεί σε κινητή μονάδα συλλογής και διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών (Κινητό Πράσινο Σημείο-ΚΠΣ) σταθμεύει καθημερινά σε κεντρικά σημεία των 66 Δήμων της Αττικής.

Μέσω του προγράμματος, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά πολλών κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα) και να επιβραβεύονται. Ανάλογα με τον τύπο και το βάρος κάθε υλικού που προσκομίζουν στα Κινητά Πράσινα Σημεία, θα κερδίζουν πόντους «TheGreenCity».

Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα THE GREEN CITY ακολουθείστε το σύνδεσμο: https://www.thegreencity.gr/