Σε ομιλία του στο Προσυνέδριο του κόμματος στο Ηράκλειο Κρήτης, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης επισήμανε:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ και Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας.

Κύριε Πρόεδρε της Οργανωτικής Επιτροπής του 14ου Συνεδρίου.

Αξιότιμε κύριε Γενικέ Διευθυντά, χρόνια πολλά εκ μέρους όλων ημών και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για ακόμα μία φορά για την βοήθεια και τη στήριξή σας που είναι καθημερινή.

Κύριε Γραμματέα Οργανωτικού και συνοδοιπόρε σε όλη την Ελλάδα από την πατρίδα σας την Κρήτη, οικοδεσπότης σήμερα. Κυρίες και κύριοι υπουργοί και υφυπουργοί και πρώην γραμματείς του κόμματος, κύριε Αυγενάκη, που μαζί τρέξαμε στις τελευταίες εκλογές. Κυρίες και κύριοι βουλευτές, όχι μόνο της Κρήτης αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα που ήρθατε σήμερα εδώ.

Κύριε Διευθυντά του Γραφείου Τύπου. Κύριε Πρόεδρε ΔΕΠ, ένα πολύ μεγάλο μπράβο για τη σημερινή παρουσία, για τη σημερινή διοργάνωση σε όλα τα στελέχη όλων των τοπικών από όλη την Κρήτη.

Αγαπητοί σύνεδροι, αγαπητά μέλη της Νέας Δημοκρατίας, της ΟΝΝΕΔ, βλέπω εδώ και τον Πρόεδρο, και βέβαια και της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, είναι για εμένα πολύ μεγάλη χαρά και τιμή να μιλώ ενώπιόν σας, να μιλώ ενώπιον του Πρωθυπουργού στην πατρίδα του την Κρήτη.

Βλέπω τόσο πολύ κόσμο, και δεν θα μπορούσα να μην ξεκινήσω με αυτό. Αυτό, λοιπόν, είναι το καλύτερο μήνυμα, μία εικόνα που μιλάει κυριολεκτικά από μόνη της.

Είμαστε σήμερα εδώ στο Ηράκλειο, έναν ιστορικό και σπουδαίο τόπο. Είμαστε σήμερα εδώ στην Κρήτη, την πατρίδα των μεγάλων πολιτικών, την Κρήτη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, την Κρήτη του Κυριάκου Μητσοτάκη του Πρωθυπουργού, της Ντόρας Μπακογιάννη, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όλων των σπουδαίων πολιτικών αλλά και των σπουδαίων ανθρώπων που θέλουν να μιλάμε, όπως και όλοι οι Έλληνες, με αλήθεια, εντιμότητα, συνέπεια και θάρρος.

Αυτό ήρθαμε να κάνουμε, λοιπόν, και σήμερα στο Προσυνέδριο, να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, να μιλήσουμε για τη συμφωνία αλήθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολίτες που υλοποιείται μέρα με τη μέρα, υλοποιείται σε όλη την Ελλάδα, υλοποιείται και στην Κρήτη.

Τα μεγάλα έργα που προχωράνε σε συνέχεια όσων έγιναν από την προηγούμενη Κυβέρνηση η οποία εξαπάτησε και τους Κρητικούς, εξαπάτησε και ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Οι σημερινές θεματικές του Προσυνεδρίου είναι τρεις και ουσιαστικά είναι τρεις βαριές βιομηχανίες της χώρας. Και βλέποντας εδώ τους αρμόδιους Υπουργούς και Υφυπουργούς νομίζω ότι δεν πρέπει να πω πάρα πολλά.

Θα σταθώ λίγο παραπάνω, αν μου επιτρέπετε, στον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Βλέπω εδώ τον υπουργό, τον κύριο Γεωργαντά.

Είχα την τιμή, ως πρόεδρος της Νεολαίας για λίγες εβδομάδες ακόμα, μαζί με τους συνεργάτες μου να γυρίσουμε όλη την Ελλάδα κάνοντας μια από τις μεγαλύτερες καμπάνιες για τους νέους του πρωτογενούς τομέα.

Εκεί, φίλες και φίλοι, συμπεράναμε τρία βασικά συμπεράσματα. Πρώτον. Ο πρωτογενής τομέας είναι κάτι πολύ περισσότερο και μεγαλύτερο από αυτό που πολλοί έχουμε στο μυαλό μας.

Δεύτερον. Είναι σπουδαίο, πρέπει να το δούμε από κοντά, τι σημαίνει οικογενειακή επιχείρηση. Τι σημαίνει νεότερες γενιές να κληρονομούν κάτι πολύ μεγάλο και πάνω στην εμπειρία των προηγούμενων να βάζουν την δική τους τεχνογνωσία.

Και τρίτον. Οι αγρότες, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, δεν θέλουν άλλους μαθητευόμενους μάγους πάνω σε τρακτέρ. Θέλουν αλήθεια και αποτελέσματα.

Και τα αποτελέσματα αυτά τα φέρνει από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με τις μειώσεις των φόρων. Την στήριξη στην πανδημία. Την νέα κοινή αγροτική πολιτική. Την στήριξη των νέων αγροτών κατά 50% στην νέα κοινή αγροτική πολιτική. Τις μειώσεις φόρων στα λιπάσματα. Την μείωση του κόστους των πρώτων υλών και του πετρελαίου.

Ως προς τον ελληνικό τουρισμό αυτό που θα πούμε είναι ότι είναι λογικό μέσα σε δυο χρόνια πανδημίας να χτυπήθηκε όσο λίγοι κλάδοι.

Όμως είναι πολύ σπουδαίο αυτό που έγινε. Αυτό που έγινε το προηγούμενο καλοκαίρι, βλέπω εδώ την υφυπουργό. Ο υπουργός, δυστυχώς, δεν μπορούσε να είναι μαζί μας λόγω του κορωνοϊού.

Καταφέραμε και φτάσαμε πολλές φορές σε νούμερα του 2019. Και διαβάζω εδώ ότι ήδη κρουαζιερόπλοια έχουν ξεκινήσει και έρχονται στην χώρα.

Ο πρόεδρος της Ένωση Ξενοδόχων εδώ, του νομού Ηρακλείου, λέει ότι ήδη το 40% των ξενοδοχείων της περιοχής είναι ήδη ανοιχτά.

140.000.000 έχουνε μπει ήδη στα κρατικά ταμεία από τον τουρισμό. Και φαίνεται ότι οι εισπράξεις αναλογικά ως προς τον μήνα που είμαστε, έχουνε σημειώσει αύξηση που φτάνει μέχρι και το 309,8%.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έχει ένα σύνολο 320.000.000 που θα επενδυθεί στην ανάπτυξη των τουριστικών λιμένων, την εκπαίδευση των απασχολούμενων, την ανάπτυξη του ψηφιακού μητρώου τουριστικών επιχειρήσεων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΕΟΤ.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να μπορέσουμε να γίνουμε, έχει ήδη ξεκινήσει η προσπάθεια, ένας τουριστικός προορισμός για τα άτομα με αναπηρία.

Τέλος, θα πω δυο λόγια για την ελληνική ναυτιλία. Με ιστορία 6.000 ετών. Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για την ελληνική ναυτιλία.

Είμαστε περήφανοι για όσα ανακοίνωσε, ήδη έχουν αρχίσει και γίνονται πράξη από το ναυπηγείο της Σύρου, ο Πρωθυπουργός.

Σκεφτείτε. Το ποσοστό το ΑΕΠ το οποίο οφείλεται στην ελληνική ναυτιλία. Αλλά σκεφτείτε και κάτι ακόμα, ότι η ελληνική ναυτιλία διαφημίζει τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο, διαφημίζει τα νησιά μας, διαφημίζει την Κρήτη, διαφημίζει όλη την Ελλάδα.

Όπως έγινε λοιπόν στο Ναυπηγείο της Σύρου το ίδιο θα γίνει και στα υπόλοιπα ναυπηγεία όλης της χώρας και θα στηρίξουμε την ελληνική ναυτιλία και ταυτόχρονα θα στηρίξουμε κάθε νησιώτισσα και κάθε νησιώτη σε όλη την Ελλάδα.

Φίλες και φίλοι θα ήθελα να κλείσω με μία επισήμανση, η οποία οφείλεται και στην προχθεσινή μου παρουσία, που πήγα να εκπροσωπήσω το κόμμα μας και τον Πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δε θα σταθώ στο γεγονός ότι αντίκρισα μια εικόνα σαν να μην είχε περάσει μία μέρα από το 2012, από το 2015. Σαν να μην κυβέρνησαν ποτέ. Δε θα σταθώ στα όσα ακούστηκαν για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που ακούστηκε ένα λεπτό αυτό σιγά και στη συνέχεια ακούσαμε για την Αμερική και την Ευρώπη. Αυτά τα έχει κρίνει ο κόσμος και θα συνεχίσει να τα κρίνει.

Θα σταθώ σε μία λέξη που άκουσα πολλές φορές και απάντησα στη συνέχεια με την ομιλία μου στον κ. Τσίπρα, τη λέξη «καθεστώς». Τη χρησιμοποίησε για τον Πρόεδρό μας και για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Πριν απ΄ όλα να πούμε κάτι. Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάμε για σκοινί. Η παράταξη, το κόμμα που ανακάλυψε το δήθεν μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως Ελληνικού Κράτους, αυτοί που τα στελέχη τους κάλεσαν να κλείσουμε όπως είπαν τους πολιτικούς μας αντιπάλους στη φυλακή για να κυβερνήσουμε, δεν πρέπει να μιλάνε για καθεστώς.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι Πρωθυπουργός, γιατί έγιναν εκλογές και πήραμε αυτοδυναμία, πήραμε την ψήφο του ελληνικού λαού και υλοποιούμε. Υλοποιούμε αυτό το οποίο λέγαμε προεκλογικά, το πρόγραμμά μας.

Είναι μια νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση, με την πανηγυρική ψήφο του ελληνικού λαού και φίλες και φίλοι θα ξαναείναι, βλέποντας αυτή την εικόνα, όποτε και να γίνουν εκλογές, στο τέλος της τετραετίας.

Σας ευχαριστώ πολύ.