Μετά την εκταφή του τάμπλετ της 9χρονης Τζωερτζίνας, προκύπτουν νέα στοιχεία για την Ρουλά Πισπιρίγκου, που βάζουν φωτιά στην υπόθεση της κατηγορούμενης για ανθρωποκτονία απο πρόθεση.

Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, η εκταφή του τάμπλετ της 9χρονης Τζωρτζίνας και η ανάλυση των ψηφιακών ιχνών οδηγεί σε ένα στοιχείο που ενδεχομένως να «μαρτυρήσει» την πορεία της κεταμίνης.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η ανάλυση των αναζητήσεων στο εν λόγω τάμπλετ, που είχε θαφτεί μαζί με τη Τζωρτζίνα, δείχνει ότι η μητέρα της και κατηγορούμενη για τον θάνατό της, Ρούλα Πισπιρίγκου, πιθανότατα είχε ψάξει στο διαδίκτυο την κεταμίνη, δηλαδή την ουσία που οδήγησε στον θάνατο το 9χρονο κορίτσι.

 

Πισπιρίγκου: 27 αναζητήσεις για ουσίες όταν η Τζωρτζίνα ήταν καλά
Ειδικότερα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι από τις 12 Ιανουαρίου 2022 μέχρι τις 30 Μαρτίου όταν και συνελήφθη η φερόμενη ως δράστιδα, είχε πραγματοποιήσει 27 αναζητήσεις ιατροφαρμακευτικών προϊόντων, μεταξύ των οποίων η κεταμίνη, αλλά και άλλες αναισθητικές ουσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 33χρονη είχε κάνει τις συγκεκριμένες αναζητήσεις τόσο πριν τον θάνατό της Τζωρτζίνας, όσο και σε περιόδους που η 9χρονη ήταν καλά στην υγεία της. Για παράδειγμα, την περίοδο 12 – 16 Ιανουαρίου, που η 9χρονη βρισκόταν στο σπίτι της, η μητέρα της είχε αναζητήσει αναισθητικές ουσίες στο διαδίκτυο.

Είναι, μάλιστα, η ίδια χρονική περίοδος που αποκαλύπτεται ότι η Τζωρτζίνα κάνει βραδυκαρδίες και ενεργοποιείται ο βηματοδότης της. Η μητέρα των τριών παιδιών στην Πάτρα φαίνεται πως έψαχνε γενικά να μάθει για την αναισθησία αλλά και τις ουσίες που την προκαλούν.

Σημειώνεται, ακόμη, πως στις 17 Ιανουαρίου, την ημέρα που η Τζωρτζίνα έκανε τη μαγνητική τομογραφία και της είχε χορηγηθεί η αναισθητική ουσία χλωράλη, η 33χρονη φαίνεται να ψάχνει για την κεταμίνη και ό,τι προκαλεί η υπερδοσολογία της, παρόλο που από τους γιατρούς είχε ξεκαθαριστεί ότι δόθηκε άλλη ουσία στην 9χρονη.

Πλέον, αναζητείται τι είχε ψάξει η 33χρονη στις 26 Ιανουαρίου, όταν και ήρθε η διαφήμιση από τη Google για την κεταμίνη και ουσίες σαν αυτήν.