Η πολωνική συνοριοφρουρά καταμέτρησε περισσότερους ανθρώπους που εγκατέλειψαν το πολωνικό έδαφος για την Ουκρανία χθες, Κυριακή, από εκείνους που εισήλθαν στην Πολωνία από τη ρημαγμένη από τον πόλεμο χώρα.

Η συνοριοφρουρά ανέφερε σήμερα στο Twitter πως κάπου 19.300 άνθρωποι έφυγαν από την Πολωνία για την Ουκρανία μέσα σε 24 ώρες. Περίπου 17.300 άνθρωποι εισήλθαν στην Πολωνία από την Ουκρανία το ίδιο διάστημα, 10% λιγότεροι σε σχέση με την προηγούμενη μέρα.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, τουλάχιστον 2,81 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν φύγει από την Ουκρανία για τη γειτονική Πολωνία αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου.

Όσοι επιστρέφουν στην Ουκρανία μεταβαίνουν κυρίως σε περιοχές που έχει ανακαταλάβει ο ουκρανικός στρατός, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις έχουν υποχωρήσει στα ανατολικά.

Δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για το πόσοι πρόσφυγες έχουν μείνει στην Πολωνία και πόσοι έχουν ταξιδέψει σε άλλες χώρες μέλη της ΕΕ.

Η Ουκρανία είχε τουλάχιστον 44 εκατ. κατοίκους πριν από τη ρωσική εισβολή. Η Πολωνία και η Ουκρανία έχουν σύνορα που υπερβαίνουν τα 500 χιλιόμετρα.