Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν από πυρά στην προσπάθειά τους να διαφύγουν οδικώς από την πόλη Κρεμίνα στην ανατολική περιφέρεια Λουχάνσκ της Ουκρανίας στη διάρκεια ρωσικής επίθεσης, σημειώνει σήμερα ο περιφερειάρχης Σέρχι Γκαϊντάι σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά, πρόσθεσε.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή την πληροφορία αυτή.

Η Ουκρανία και η Ρωσία δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση αμάχων από εμπόλεμες ζώνες στην Ουκρανία για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σήμερα, ανακοίνωσαν παράλληλα οι ουκρανικές αρχές, κατηγορώντας τη Ρωσία για “αποκλεισμό” των διαδρόμων αυτών και ότι βομβαρδίζει κομβόι.

“Για σήμερα 18 Απριλίου, δεν θα ανοίξουν δυστυχώς ανθρωπιστικοί διάδρομοι”, συμπεριλαμβανομένου για την κατεστραμμένη Μαριούπολη, στην νοτιοανατολική Ουκρανία, σημείωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ και αυτή σε μήνυμά της στην εφαρμογή Telegram.

Σύμφωνα με την ίδια, οι διαπραγματεύσεις με τον ρωσικό στρατό είναι “μακρές και περίπλοκες”, κυρίως για την Μαριούπολη, μεγάλο μέρος της οποίας έχει περιέλθει στον έλεγχο της Μόσχας, αλλά και άλλες περιοχές στις οποίες γίνονται μάχες.

“Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής δεν σταματούν να αποκλείουν και να βομβαρδίζουν τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους. Κατά συνέπεια για λόγους ασφαλείας, αποφασίστηκε να μην ανοίξουν σήμερα ανθρωπιστικοί διάδρομοι”, πρόσθεσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης.