Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την λεκτική επίθεση που δέχθηκε άνεργη τρανς γυναίκα από τον ιερέα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου της Καλλιθέας.

Το περιστατικό της επίθεσης του ιερέα της εκκλησίας στην Καλλιθέα στην τρανς που πήγε να πάρει φαγητό, δημιούργησε αλγεινή εντύπωση και την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου. «Κάθε κληρικός της Εκκλησίας μας οφείλει να είναι διάκονος του Θεού και όλων των ανθρώπων», είπε ο επικεφαλής της εκκλησίας.

«Κάθε άνθρωπος είναι πρόσωπο και ως πρόσωπο αποτελεί εικόνα του Θεού. Η Εκκλησία μας όχι μόνο αυτές τις άγιες ημέρες, αλλά κάθε ημέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, κάθε στιγμή, αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, κάθε αδελφό μας που δοκιμάζεται, ανεξαρτήτως οιασδήποτε διάκρισης είτε αυτήν αφορά στο φύλο του είτε στη φυλή του είτε στο χρώμα του είτε στο θρήσκευμά του είτε στις πεποιθήσεις του. Χωρίς να τον επικρίνει και χωρίς να τον στιγματίζει. Κάθε κληρικός της Εκκλησίας μας οφείλει να είναι διάκονος του Θεού και όλων των ανθρώπων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.