Δεκτή έκανε την παραίτηση της τρικομματικής αποκαλούμενης «κυβέρνησης» του ψευδοκράτους, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Σύμφωνα με τον παράνομο ραδιοσταθμό «Μπαϊράκ», ο Τατάρ έκανε δεκτή την «παραίτηση» που υπέβαλε χθες ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» Φαΐζ Σουτζούογλου.

Πριν την κοινοποίηση της νέας απόφασης του κ. Τατάρ, ο κ. Σουτζούογλου έσπευσε στο «προεδρικό» μέγαρο όπου συνομίλησε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη. Στην συνέχεια κατευθύνθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος του. Καθοδόν στα γραφεία του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) ο κ. Σουτζούογλου δεν προέβη σε δηλώσεις. Προηγουμένως, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία δεν έχει σχέση με τις νέες πολιτικές εξελίξεις στα κατεχόμενα.

Η «προεδρία» αναμένεται να τοποθετηθεί με γραπτή ανακοίνωση. Μετά την παραίτηση της «κυβέρνηση», ο κ. Τατάρ θα κληθεί να παραδώσει εκ νέου την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» σε ένα μέλος της παράνομης «βουλής».

Επισημαίνεται, ότι λίγες ημέρες πριν την «παραίτηση» της «κυβέρνησης» του, ο κ. Σουτζούογλου, μετέβη στην Άγκυρα όπου υπέγραψε το νέο «οικονομικό πρωτόκολλο» με την τουρκική κυβέρνηση.