Στο τέλος της φτάνει η διορία που έχει δώσει η Ρωσία στους Ουκρανούς στρατιώτες που υπερασπίζονται τη Μαριούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρωσική πλευρά υπέβαλε ένα έγγραφο με ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία «με ξεκάθαρη γλώσσα» και περιμένει απάντηση.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της ρωσικής κυβέρνησης, «Η Ρωσία υπέβαλε ένα έγγραφο με ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία “με ξεκάθαρη γλώσσα” και περιμένει απάντηση».

 


 

Παρέδωσαν όπλα Ουκρανοί στρατιώτες
Νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι πέντε στρατιώτες παρέδωσαν όπλα και πάνω από 100 άμαχοι απομακρύνθηκαν.

Φιλορώσοι αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας ανακοίνωσαν ότι πέντε Ουκρανοί στρατιώτες που υπερασπίζονταν το τελευταίο μέρος που ελέγχει η Ουκρανία στη Μαριούπολη, το εργοστάσιο Azovstal, κατέθεσαν τα όπλα τους. Παράλληλα, φαίνεται πως 140 άμαχοι απομακρύνθηκαν.

«Πέντε Ουκρανοί στρατιωτικοί κατέθεσαν τα όπλα και εγκατέλειψαν οικειοθελώς το εργοστάσιο της Azovstal», όπου έχουν οχυρωθεί οι τελευταίοι υπερασπιστές της Μαριούπολης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των Αρχών της αυτοανακηρυχθείσας αυτονομιστικής δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, η οποία δεν έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα.

Σε άλλη ανακοίνωσή τους που δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, οι φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν ότι 140 άμαχοι απομακρύνθηκαν από την πόλη.

Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι οι πληροφορίες αυτές δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή.

Σημειώνεται πω ςο ρωσικός στρατός και οι φιλορώσοι αυτονομιστές προσπαθούν εδώ και σχεδόν δύο μήνες να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τη Μαριούπολη, μία στρατηγικής σημασίας πόλη-λιμάνι στη νοτιοανατολική Ουκρανία που πλέον έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τους βομβαρδισμούς και αντιμετωπίζει ανθρωπιστική καταστροφή.

Οι τελευταίες ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται τη Μαριούπολη οχυρωμένες στο συγκρότημα της χαλυβουργίας Azovstal, ένα σύνολο εργοστασίων και υπογείων απ’ όπου οι ρωσικές δυνάμεις αγωνίζονται να τις απομακρύνουν.