Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης παρέστη το πρωί της  Μ. Παρασκευής στην Ιερά Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού στη Μητρόπολη Αμαρουσίου, προεξέχοντος  Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος Κύριλλου. Στην ακολουθία παρέστησαν επίσης ο  Γ. Κουμουτσάκος βουλευτής ΝΔ και μέλος των επιτροπών Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, κ.α..  Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης θα παραστεί, όπως κάνει εδώ και 14 χρόνια, στην περιφορά του Επιταφίου του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στο Κοιμητήριο Αμαρουσίου.

 

Ο Γ. Πατούλης με αφορμή τη σημερινή ημέρα δήλωσε: «Με ταπεινότητα και θρησκευτική ευλάβεια, συμμετέχουμε στο Θεανθρώπινο πένθος. Οι προσευχές μας και η σκέψη μας βρίσκονται στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας και σε κάθε συνάνθρωπό μας που αντιμετωπίζει δυσκολίες στη ζωή του. Οι ημέρες αυτές αποτελούν για όλους μας την αφορμή να αντιληφθούμε το μέγιστο αγαθό της ζωής και την ανάγκη μέσα από την ελπίδα της Αναστάσεως να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Για μια ακόμα χρονιά ζούμε υπό τη σκιά της πανδημίας, πάντα όμως με την ίδια ευλάβεια και πίστη, με αγάπη για τη ζωή και τον πλησίον μας».

Πρόγραμμα

Απόψε το βράδυ ο Γ. Πατούλης θα παραστεί στη Μεγάλη Περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό καθεδρικό Ναό Αθηνών.  Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου και η περιφορά διεξάγονται με μέριμνα της Περιφέρειας Αττικής και της  ΑΣΔΥΣ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Έναρξη Ακολουθίας του Επιταφίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β είναι στις  19:00, στις 21:00 θα γίνει η Έξοδος του Επιταφίου και θα ακολουθηθεί η διαδρομή,  Ιερός Ναός, Μητροπόλεως, Όθωνος, Λεωφ. Αμαλίας, Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, Β. Γεωργίου, Ερμού, Ευαγγελιστρίας , Ιερός Ναός.

 

Σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, θα ανέλθουν ο Επιτάφιος και ο Ιερός Κλήρος όπου θα αναπεμφθεί Δέηση από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

 

Αύριο Μεγάλο Σάββατο, 23 Απριλίου στις 23:00 θα γίνει η έναρξη Ακολουθίας της Αναστάσεως και στις 24:00 η Τελετή της Αναστάσεως του Κυρίου, Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β’ στην πλατεία Μητροπόλεως. Να σημειωθεί ότι στις Ιερές Ακολουθίες προσκλήθηκαν να παραστούν: Η Πολιτειακή Ηγεσία, οι Πολιτικές, Θρησκευτικές, Δικαστικές, Στρατιωτικές, Δημοτικές, Αστυνομικές και άλλες Αρχές με τη σειρά προβαδίσματος που προβλέπεται στις επίσημες τελετές και εορτές. Τηρούνται όλα τα ισχύοντα μέτρα προστασίας για τον COVID-19.