Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης παρέστη το βράδυ του Μ. Σαββάτου 23  Απριλίου 2022 στην Ιερά Ακολουθία της Αναστάσεως, στον Ιερό καθεδρικό Ναό Αθηνών.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε:

« Οι καμπάνες της Ανάστασης ηχούν και εφέτος για την μεγάλη γιορτή της Ζωής και της χριστιανοσύνης. Η Ανάσταση του Χριστού μας, γεμίζει χαρά και προσδοκία τις καρδιές μας, φωτίζει κάθε σκότος και νικά κάθε φθορά. Ο πόνος, η συντριβή, ο Γολγοθάς είναι ο δρόμος για τη λύτρωση, είναι η διδαχή του Χριστού μας ότι θα αγωνιζόμαστε, θα πονούμε αλλά θα παρηγορούμαστε δια της Αναστάσεως και της τελικής νίκης της Ζωής. Η ανθρωπότητα σήμερα έχει όσο ποτέ ανάγκη αυτή την προσδοκία του θριάμβου του καλού απέναντι στο κακό. Οι πολλαπλές δοκιμασίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι η δική μας συμμετοχή στα Πάθη του Χριστού μας, είναι η δική μας αναμέτρηση με το σκοτάδι ως τη στιγμή της αναγέννησης και της χαράς της Αναστάσεως. Ας γιορτάσουμε φέτος την Άγια αυτή ημέρα, όπως πρέπει, όλοι μαζί, με κατάνυξη και αγάπη. Εύχομαι το αναστάσιμο φως να γεμίζει τη ζωή όλων μας και να μας δείχνει το δρόμο. Χριστός Ανέστη. Χρόνια Πολλά, με υγεία και προκοπή, σε όλον τον κόσμο.

Χριστός Ανέστη!».

Νωρίτερα το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου ο Περιφερειάρχης είχε μεταβεί στο Αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος για την υποδοχή του Άγιου Φωτός. Σήμερα η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιεί μια μεγάλη γιορτή, στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης». Η γιορτή είναι  ανοικτή σε όλους τους πολίτες.