Αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας έχει προκαλέσει η δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου στα Δερβενοχώρια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, δύο ήταν οι κουκουλοφόροι που γάζωσαν τον Γιάννη Σκαφτούρο, γνωστό άνθρωπο της νύχτας, ενώ βρίσκονταν στο εξοχικό του στα Σκούρτα.

Συμβόλαιο θανάτου σε βάρος πρώην βαρυποινίτη και ανθρώπου της νύχτας εκτελέστηκε στις 12:10 το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα, ενώ βρισκόταν μαζί με περίπου 10 συγγενικά του πρόσωπα στην εξοχική του κατοικία.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν η 22χρονη κόρη του και ο 45χρονος συμπέθερός του, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Χάλασε μοτοσικλέτα των δραστών και την εγκατέλειψαν
Οι δολοφόνοι οι οποίοι ήταν τρεις και επέβαιναν σε δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού, «γάζωσαν» με ένα καλάσνικοφ και ένα 9αρι πιστόλι τον 55χρονο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ενώ στο σημείο βρέθηκαν 15 κάλυκες από αυτά τα όπλα.

Οι δράστες είχαν σταθμεύσει τις μηχανές τους σε μικρή απόσταση από το εξοχικό του 55χρονου. Οι τρεις πήδηξαν από τον εξωτερική περίφραξη και βρέθηκαν στην αυλή του σπιτιού και από απόσταση 10 μέτρων άρχισαν να «γαζώνουν» τον πρώην βαρυποινίτη όπου βρισκόταν στο τραπέζι μαζί με την οικογένειά του και τον τραυμάτισαν θανάσιμα.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ, η μία μηχανή των δραστών παρουσίασε πρόβλημα κατά τη διαφυγή τους. Ξέφυγε από την πορεία της στη διασταύρωση Χασιάς με Στεφάνι και έτσι οι δύο δράστες αναγκάστηκαν να την αφήσουν και να προσπαθήσουν να διαφύγουν με διερχόμενο αυτοκίνητο.

Όμως δεν τα κατάφεραν και, σύμφωνα με την αστυνομία, είτε πέρασε κάποιο αυτοκίνητο συνεργών τους και τους πήρε είτε χάθηκαν μέσα στο δάσος.

Η αστυνομία τους αναζητά, ενώ η μηχανή βρέθηκε και θα μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.