Ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων  εξέφρασε στην ΕΡΤ την πεποίθηση ότι η επανεξέταση των στοιχείων από τον θάνατο της Ίριδας θα δείξει ουσιαστικά τους υπεύθυνους για τον θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα, καθώς απέδωσε αστοχίες ερμηνείας των στοιχείων στις δύο πρώτες ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Ωστόσο τα στοιχεία υπάρχουν όπως επίσης και φωτογραφίες που θα οδηγήσουν τους δύο πραγματογνώμονες που έχουν αναλάβει σε ασφαλή συμπεράσματα και προφανώς χωρίς τις αστοχίες της πρώτης φοράς.

Το πρόβλημα ήταν η ερμηνεία των ευρημάτων και όχι τα στοιχεία. Η Τζωρτζίνα πράγματι άνοιξε το δρόμο προς τις εγκληματικές ενέργειες που έχουν συμβεί και στα τρία παιδιά αλλά από κει και πέρα η Ίριδα θα δείξει ουσιαστικά τος δράστες, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λέων.

Προσέθεσε επίσης ότι πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από τις δημόσιες δηλώσεις που έχουν γίνει από την πλευρά της οικογένειας των παιδιών.

Ο κ. Λέων ξεκαθάρισε επίσης ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας από κεταμίνη οφείλεται σε άτομο που ήταν με το παιδί, είκοσι λεπτά τουλάχιστον, πριν έλθουν οι γιατροί.

Ήδη οι δικαστικές αρχές έχουν στρέψει την έρευνα τους προς αυτή την κατεύθυνση καθώς δόθηκε εντολή για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας που βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη- Πισπιρίγκου στην Πάτρα.

Ο παιδοψυχολόγος που ανέλαβε καλείται να ερμηνεύσει τα όσα απεικόνισε το κορίτσι στις συγκεκριμένες ζωγραφιές που έκανε λίγο πριν το θάνατό της.

Παράλληλα συνεχίζονται οι καταθέσεις των γιατρών για όσα έζησαν οι ίδιοι στο πλευρό των γονιών όσο η Τζωρτζίνα βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Αν αποδειχθεί ο ασφυκτικός θάνατος και για τα άλλα δύο παιδιά τότε μπορούμε να μιλάμε για τριπλή ανθρωποκτονία είπε στην ΕΡΤ ο γ.γ. των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος που αναφέρθηκε στις έρευνες των αστυνομικών αρχών τονίζοντας ότι οι έμπειροι αστυνομικοί των Ανθρωποκτονιών έχουν βάλει αδιάσειστα στοιχεία στην υπόθεση βάση των οποίων θα αποφανθεί και η δικαιοσύνη. Εκτίμησε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις για το ποιος ήταν δίπλα στα παιδιά τη στιγμή του θανάτου τους.