Σύμφωνα με το πόρισμα έκθεσης πραγματογνώμονα, από τσιγάρο προκλήθηκε η φωτιά που ξέσπασε στις 6 Απριλίου 2022 στην Πνευμονολογική Κλινική του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Βάσει του  ThessToday.gr, ο εμπειρογνώμονας αναφέρει μεταξύ άλλων στο πόρισμά του πως ο ασθενής που άναψε το τσιγάρο τυλίχθηκε από φλόγες και έβγαλε τα πάνω ρούχα του που καίγονταν, τα οποία πέταξε πάνω σε άλλον ασθενή του θαλάμου, που λόγω του οξυγόνου που του χορηγούνταν, άρπαξε φωτιά και ο ίδιος και κατέληξε. Η φωτιά επεκτάθηκε στη συνέχεια.

Η φωτιά ξέσπασε στις 9:00 το πρωί της 6ης Απριλίου στον θάλαμο 206, στον δεύτερο όροφο της Πνευμονολογικής, που λειτουργούσε ως μονάδα Covid-19. Ο 79χρονος που κατέληξε λόγω της φωτιάς νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με κορωνοϊό, λόγω του προβλήματος που είχε με τα πνευμόνια του. Το τσιγάρο φαίνεται ότι άναψε 52χρονος ασθενής, που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Λίγες ώρες μετά το συμβάν, έχασε και ο ίδιος τη ζωή του. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν σπεύσει στο σημείο και χρειάστηκαν 30 λεπτά για να θέσουν τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο.