Φως στην υπόθεση της Πάτρας, που συγκλονίζει τη χώρα αναμένεται να ρίξει η αιτία θανάτου του 6 μηνών βρέφους .

Το φως της δημοσιότητας είδε η κατάθεση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, η οποία βρήκε νεκρή την Ίριδα και σύμφωνα με τις αρχές έχει πέσει σε πολλές αντιφάσεις.

Αναλυτικά, η πρώτη της κατάθεση στις αστυνομικές αρχές όταν πέθανε το μωρό:

«Περί ώρα 11.30 της σήμερα 21/3/2022 η αδερφή μου και μητέρα του παιδιού, μου ζήτησε να πάω να ξυπνήσω το μωρό για να το ταΐσουμε και μετά να πάμε βόλτα. Μπήκα στο δωμάτιο και πιάνοντας το χεράκι του το ένιωσα παγωμένο. Ενστικτωδώς τότε έπιασα το στήθος του και τότε κατάλαβα ότι δεν ανασαίνει».

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου δεν ανέφερε πουθενά στην κατάθεσή της αυτό που είπε αργότερα ότι η Ίριδα είχε ξυπνήσει στις 7.30 το πρωί και πήγαν και την είδαν.

Αντιφάσεις όμως υπάρχουν και ως προς αν η Τζωρτζίνα είδε το μωρό νεκρό, καθώς στην αρχή είχε πει ότι το μωρό το είχε δει η μικρή, ενώ στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν το είδε ποτέ και δεν ξύπνησε ποτέ.  Επιπλέον, αν και στην αρχική της κατάθεση είχε σημειώσει βρήκε την Ίριδα νεκρή στις 11.30, μετά δήλωσε ότι το βρήκε στις 10.45 και το ερώτημα που προκύπτει είναι αν τελικά τη βρήκε στις 10.45, γιατί κάλεσαν το ΕΚΑΒ μια ώρα αργότερα.

«Τρέχοντας πήγα στην κουζίνα και φώναξα στην αδερφή μου για βοήθεια. Ξεκίνησα κατευθείαν Κάρπα και τεχνητή αναπνοή και ζήτησα από την αδερφή μου να έρθει και αυτή να με βοηθήσει για να καλέσω το ΕΚΑΒ. Ώρα 11.37 κάλεσε το ΕΚΑΒ και ώρα 11.42 παρελήφθη από τη μονάδα για μεταφορά για μεταφορά στο νοσοκομείο. Όλο αυτό το λίγο χρονικό διάστημα τόσο εγώ όσο και η αδελφή μου κάναμε συνεχώς μαλάξεις στο μωρό, καθώς και τεχνητή αναπνοή. Στο Καραμάνδειο νοσοκομείο Πατρών που μεταφέρθηκε το παιδί δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δεν μπορώ να φανταστώ την αιτία που πέθανε το μωρό. Δεν μπορώ να καταλογίσω κάπου ευθύνη», σημείωσε στην πρώτη της κατάθεση, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ.