Μια στυγερή δολοφονία αποκαλύφθηκε μετά την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει το πρωί της Τετάρτης σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην οδό Κύπρου, στα Χανιά, όπου είχε βρεθεί απανθρακωμένη η σορός ενός άγνωστου άνδρα. Η νεκροτομή αποκάλυψε ότι ήταν θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Στον σημείο, είχε μεταβεί κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με έξι άνδρες και τρία οχήματα, το οποίο προχώρησε στην κατάσβεση και ανακάλυψε την σορό του άτυχου άνδρα. Το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής αφού έκανε αυτοψία, διαπίστωσε ότι η φωτιά προκλήθηκε σκοπίμως από ανθρώπινο χέρι και, αρχικά, υπήρχε η εκτίμηση ότι την είχε προκαλέσει το θύμα, είτε για να βάλει τέλος στη ζωή του ή για να ζεσταθεί αλλά οι φλόγες τον τύλιξαν με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να διαφύγει.

Η νεκροτομή όμως, που διενεργήθηκε από τον ιατροδικαστή, αποκάλυψε ότι το θύμα έφερε κακώσεις στο κεφάλι και το λαιμό που δηλώνουν εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πρόκειται για έναν 53χρονο Έλληνα που ερευνάται αν ήταν άστεγος. Την προανάκριση για την εξιχνίαση της δολοφονίας ανέλαβε η Ασφάλεια Χανίων, η οποία παρέλαβε από την Πυροσβεστική όλα τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει.