Ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, προειδοποίησε ότι «η ρωσική επιθετικότητα είναι η μεγαλύτερη καταστροφή της εποχής μας».

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ίδρυμα «Übersee-Club» στο Αμβούργο, ο Γερμανός Καγκελάριος, τόνισε ότι «Ο κόσμος μετά από αυτόν τον πόλεμο επιθετικότητας και εξόντωσης δεν θα είναι ο ίδιος όπως πριν. Και δεν είναι πλέον… Ο σκληρός πόλεμος επιθετικότητας και εξόντωσης της Ρωσίας σηματοδοτεί μια ριζική ρήξη με την ευρωπαϊκή ειρηνευτική τάξη μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου».

Ο ίδιος, υποστήριξε ακόμη, ότι η «ιμπεριαλιστική και ρεβανσιστική ιδεολογία του Πούτιν για τη ρωσική δύναμη και το ρωσικό μεγαλείο σημαίνει γι’ αυτόν πιο πολλά από την ευημερία του δικού του λαού».

Ο Γερμανός Καγκελάριος επανέλαβε επίσης την αλληλεγγύη της κυβέρνησης του Βερολίνου στην Ουκρανία. «Παρέχουμε στην Ουκρανία οποιαδήποτε υποστήριξη μπορούμε να προσφέρουμε και ταυτόχρονα αναλαμβάνουμε την ευθύνη με την παράδοση όπλων ώστε η Ουκρανία να μπορεί να αμυνθεί. Με βάση την ιστορία μας, αφενός αυτό κάθε άλλο παρά αυτονόητο είναι αλλά, από την άλλη, είναι και λογικό».

Ο Σολτς δήλωσε ακόμη, ότι «Ο Πούτιν δεν πρέπει να κερδίσει αυτόν τον εγκληματικό επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας».

«Εάν ο Πούτιν ξεφύγει, υπάρχει κίνδυνος διεθνούς ακυβερνησίας. Μόνο για αυτόν τον λόγο, η Ρωσία δεν πρέπει να έχει το πάνω χέρι», υπογράμμισε ο Γερμανός Καγκελάριος.