Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην καίρια παρέμβαση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους ενέργειας, επανέλαβε πως η ξεκάθαρη απόφαση του Πρωθυπουργού είναι οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας και τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία είναι μία μεγάλη λαϊκή παράταξη που ενώνει τους Έλληνες γιατί είναι δίπλα στον πολίτη και εγγυάται την σταθερότητα.

Απαντώντας σε ερώτηση για την υπόθεση της Marfin, ο Υπουργός ξεκαθάρισε πως αυτή παραμένει ανοιχτή για την Ελληνική Αστυνομία, ενώ αναφορικά με την καταγγελία βιασμού 19χρονης στην Κάλυμνο, ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε πως έχει δοθεί εντολή στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας να διεξάγει κατεπείγουσα έρευνα για να εξεταστεί αν αληθεύουν αυτές οι καταγγελίες ή όχι.

«Η κυβέρνηση είναι δίπλα στον πολίτη και αντιμετωπίζει τις ανατιμήσεις με ένα καθεαυτό εθνικό σχέδιο»

«Η παρέμβαση, την ουσία της οποίας ανακοίνωσε χτες το απόγευμα ο Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι πάρα πολύ σημαντική και ανακουφίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα νοικοκυριά και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη από αυτή τη στήριξη. Η Κυβέρνηση έχει πιάσει τον παλμό των πολιτών -τμήμα της κοινωνίας είμαστε και εμείς- και θεωρώ ότι οι χθεσινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, είναι πολύ μεγάλης σημασίας και δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να ξέρουν ότι όπως έγινε την πολύ δύσκολη περίοδο των δύο χρόνων με την πανδημία κορωνοϊού, όταν και τότε όπως θυμάστε περίπου 1.100.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πληρώνονταν για 15 μήνες με 600 ευρώ το μήνα για να στηριχτεί η ζωή τους και η ζωή των οικογενειών τους, έτσι και τώρα στηρίζονται τα νοικοκυριά. Ο πρωθυπουργός έχει διαμορφώσει ένα καθεαυτό εθνικό σχέδιο. Είπε ξεκάθαρα ότι εμείς δίνουμε μάχη στην Ευρώπη, η Ευρώπη συνολικά αντιμετωπίζει το θέμα, αλλά επειδή η Ευρώπη αργεί, είναι ένα αργοκίνητο υπερωκεάνιο στο συγκεκριμένο θέμα, εμείς δίνουμε λύση για τον ελληνικό λαό γιατί δεν γίνεται να περιμένουμε, αλλά θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη και στην Ευρώπη, ώστε και η Ευρώπη να συνδράμει στην υπόθεση. Το δεύτερο που είναι καθοριστικό, είναι ότι αυτό όλο γίνεται αναδρομικά. Δηλαδή, οι πολίτες και τα νοικοκυριά θα πιστωθούν με αυτά τα έως 600 ευρώ, για να καλυφθούν και οι αυξήσεις που ήδη έχουμε πληρώσει στους λογαριασμούς μας. Να γιατί θεωρώ ότι πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση».

«Η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη λαϊκή παράταξη που ενώνει όλους τους Έλληνες»

«Αν μου επιτρέπετε, θέλω να υπογραμμίσω, καθώς σήμερα ξεκινά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και έχει τίτλο κεντρικό μήνυμα δίπλα σε κάθε πολίτη, θεωρώ ότι όλος ο ελληνικός λαός πλέον γνωρίζει ότι μπορεί να ακουμπά στη Νέα Δημοκρατία, ότι είναι η παράταξη, είναι μία μεγάλη λαϊκή παράταξη που ενώνει όλους τους Έλληνες, που νοιάζεται για όλους τους Έλληνες. Ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές, όταν υπάρχει κρίση, οι πολίτες ξέρουν ότι μπορούν με σιγουριά να στηριχτούν στην πολιτική και στις αποφάσεις της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

«Έχω δώσει εντολή οποιοδήποτε νέο στοιχείο για την υπόθεση της Marfin να δοθεί στις ανακριτικές Αρχές»

«Όταν συνέβησαν τα γεγονότα της Marfin ήμουν ένας πολίτης, ένας επαγγελματίας που έδινα τη μάχη για τη δουλειά μου και την επιχείρησή μου και είχα εξοργιστεί, είχα λυπηθεί βαθύτατα με το γεγονός ότι κανείς τότε δεν μπόρεσε να αποτρέψει τη δολοφονία των ανθρώπων στην Marfin και δεν έχουν αλλάξει τότε αυτά τα συναισθήματά μου. Δώδεκα χρόνια μετά, βρέθηκα εδώ και 8 μήνες στη θέση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, από τις πρώτες ημέρες που ήρθα ζήτησα από την αστυνομία να συνεχιστεί η έρευνα και οποιοδήποτε υλικό μπορεί να υπάρξει, οποιοδήποτε νέο στοιχείο να υπάρχει έστω και κάποια πιθανότητα να φέρει ένα αποτέλεσμα, να δοθεί στις ανακριτικές Αρχές. Οτιδήποτε υπάρξει θα αποδοθεί στις ανακριτικές Αρχές, δεν θέλω να λέω λόγια γιατί, ένα πράγμα που κατέκρινα όταν ήμουν πολίτης και όχι πολιτικός, ήταν ότι δεν μου άρεσε να ακούω λόγια τα οποία δεν είχαν αντίκρισμα σε πράξεις. Λοιπόν, ως πολιτικός και ως Υπουργός σας λέω ότι έχω δώσει αυτήν την εντολή και περιμένω τα αποτελέσματα».

«Ζήτησα την διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας για την υπόθεση του βιασμού της 19χρονης»

«Ήταν ένα περιστατικό, εδώ υπάρχει μια καταγγελία, η οποία έχει δει το φως της δημοσιότητας ότι μία κοπέλα 19 ετών φοιτήτρια απευθύνθηκε σε Αστυνομικό Τμήμα, εν προκειμένω στην Κάλυμνο και ότι εκεί πέρα δεν υπήρξε σωστή αντιμετώπιση, ότι αποθαρρύνθηκε να προχωρήσει στις καταγγελίες η κοπέλα και να κάνει τα νόμιμα για τέτοιου είδους περιπτώσεις. Θεωρώ πολύ σοβαρό ένα τέτοιου είδους περιστατικό, δεν μπορώ να γνωρίζω την αλήθεια, αλλά επειδή είμαι πάρα πολύ ευαίσθητος σε τέτοιου είδους θέματα ζήτησα από τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας να διεξάγει κατεπείγουσα έρευνα για να εξεταστεί αν αληθεύουν αυτές οι καταγγελίες ή όχι. Αν αληθεύουν θα αποδοθούν ευθύνες, αν δεν αληθεύουν θα αποδοθεί η αλήθεια και η πραγματικότητα ότι δεν αληθεύουν, να μην επικρέμεται κάποια κατηγορία απέναντι στην Ελληνική Αστυνομία».

«Στο τέλος της τετραετίας, ο ελληνικός λαός θα επιλέξει τη σταθερότητα που εγγυάται η Κυβέρνηση Μητσοτάκη»

«Ο Πρωθυπουργός μας έχει πει με τον πλέον κατηγορηματικό και ξεκάθαρο τρόπο ότι θα ολοκληρώσει την τετραετία. Άρα κάθε συζήτηση είναι περιττή. Δεύτερον θέλω να σας πω, για να μπω στο τμήμα που μου ζητήσατε και αφορά την προηγούμενη επαγγελματική και επιστημονική μου ιδιότητα, ότι οι εκλογές έχει αποδειχτεί ότι καθορίζονται και κρίνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εκλογική περίοδο. Πιστεύω λοιπόν στο τέλος της τετραετίας θα τεθούν όπως πρέπει τα διλήμματα που πρέπει στον ελληνικό λαό και ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει σταθερότητα και προοπτική. Το δίλημμα με το οποίο η χώρα πιστεύω κινείται και θα κινείται όλους τους επόμενους μήνες, είναι σταθερότητα και σιγουριά στην αντιμετώπιση των κρίσεων και καλύτερες προοπτικές ή περιπέτειες, αστάθεια και επιστροφή στο παρελθόν; Σε αυτό το δίλημμα πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει θετική απάντηση και θα δώσει αυτοδύναμη πλειοψηφία στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στα δύσκολα αποδεικνύεται ποιος ξέρει να διαχειρίζεται καλύτερα τις κρίσεις, αυτό έχει ήδη αποδειχθεί σε ότι αφορά τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση».