Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται φρουρούμενος μετά τον αυτοτραυματισμό του στο Νοσοκομείο Καβάλας ο 55χρονος, ο οποίος σόκαρε το πανελλήνιο με την στυγνή δολοφονία της 43χρονης συζύγου του μέσα στο φαρμακείο της στο χωριό Πηγές του δήμου Νέστους Καβάλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο 55χρονος συζυγοκτόνος ισχυρίζεται, ότι σκότωσε την 43χρονη γυναίκα του και μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών τους ηλικίας 6 και 10 ετών, γιατί τον προσέβαλε. Οι αστυνομικοί βρήκαν την φαρμακοποιό στο μικρό δωματιάκι του φαρμακείου επάνω στο ράντζο. Δίπλα της ήταν αιμόφυρτος ο συζυγοκτόνος, ο οποίος αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι σε λαιμό και χέρια, προσπαθώντας να βάλει τέλος στη ζωή του. Ο ίδιος κάλεσε την Αστυνομία στις 0:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής λέγοντας: «Ελάτε έκανα κακό στη γυναίκα μου».

Το ζευγάρι έμενε στον Αμυγδαλεώνα μαζί με τα δύο τους αγοράκια, ηλικίας 10 και 6 ετών. Ο 55χρονος πρώην αθλητής, παλαιότερα εργαζόταν σε φαρμακευτική εταιρεία και στη συνέχεια ως σύμβουλος ακινήτων. Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, ζήλευε παθολογικά την 43χρονη, δεν την άφηνε μόνη της σχεδόν ποτέ και πήγαινε μαζί της στο φαρμακείο στο χωριό. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, το θύμα φέρεται να είχε καταθέσει ήδη αίτηση διαζυγίου.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η 43χρονη μαζί με την υπάλληλό της έκλεισαν το φαρμακείο στις 2:00 το μεσημέρι της Πέμπτης και επέστρεψαν δύο ώρες μετά. Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν, ότι είδαν τον 55χρονο πριν γίνει το κακό, να κάνει τζόκινγκ. Λίγο μετά έφτασε στο φαρμακείο, κάλεσε την υπάλληλο να του φέρει τα εφεδρικά κλειδιά, όπως και έκανε, πήγε στο φαρμακείο και σκότωσε τη γυναίκα του.

Κανείς στη γειτονιά δεν άκουσε το παραμικρό. Όλοι ανησύχησαν, όταν είδαν ότι δεν άνοιξε το φαρμακείο, ενώ ο πατέρας της 43χρονης πήρε τηλέφωνο σε γείτονα, για να πάει να δει τι συμβαίνει.

Ο 55χρονος αναμένεται να δώσει κατάθεση αύριο στους αστυνομικούς. Η κηδεία της 44χρονης θα γίνει στον Αμυγδαλεώνα την Κυριακή.