Ποιοι θα μιλήσουν στην τρίτη ημέρα των εργασιών – Οι υποψήφιοι για την νέα Πολιτική Επιτροπή.

Ολοκληρώνεται το μεσημέρι, με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, το 14ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ.

Οι εργασίες της τρίτης ημέρας του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν με προβολή χαιρετισμών της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα και του δημάρχου της Οδησσού Τζέναντι Λεόνινταβιτς Τρούκανοβ.

Στη συνέχεια θα μιλήσουν ο τέως Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης.

Θα ακολουθήσει ανάγνωση συμπερασμάτων του 14ου Συνεδρίου και ομιλία από τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Το κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου θα γίνει, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις 12:30 από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, ξεκινά η διαδικασία εκλογής της νέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος και, βεβαίως, θα ψηφίσει ο κ. Μητσοτάκης. Ο ηλικιακός μέσος όρος μειώνεται κατά πολύ, ενώ έτσι κι αλλιώς σχεδόν το 40% των συνέδρων είναι κάτω από 35 ετών.

Αρκετές υποψηφιότητες έχουν άρωμα ΟΝΝΕΔ, μεταξύ αυτών οι: Νίκος Παπουτσής, Γιάννης Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Μίχας, Νίκος Παπαχρήστου, Ανδρέας Κυριακόπουλος, Βασίλης Βιτανόπουλος, Κώστας Μητσόπουλος, Βασίλης Σιαδήμας, Αποστόλης Μπακόλας, Νίκος Δημάκης, Μάνος Κασσελάκης, Θανάσης Ζαμάνης, Ανδρέας Καρασαρίνης, Γιάννης Πολιτόπουλος, Ελένη Χαραλάμπους, Κατερίνα Καραβιώτη, Όλγα Μαγγανά, ενώ από την παλαιότερη φρουρά υποψήφιες είναι οι Μάρθα Σαμαρά, Ντόρα Πάλλη και Όλγα Βησσαράκη.

Από τη Θεσσαλονίκη υποψήφιοι, μεταξύ άλλων είναι οι Ζήσης Ιωακείμοβιτς, Γιώργος Ασημακόπουλος, Διονύσης Μανωλόπουλος και Στέλιος Τσομαρίδης. Άλλα ονόματα με αναφορές στην περιφέρεια είναι οι: Γιώργος Σωτηρόπουλος, Νίκος Κεφαλογιάννης (Ρέθυμνο), Γιάννης Μαρτάτος, Νίκος Λυσιγάκης, Αχιλλέας Κέλλας (Λάρισα) και Αντώνης Γραβάνης (Ροδόπη).