Την εταιρεία ATOS, η οποία έχει διακριθεί για το εργασιακό της περιβάλλον, επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα συμφιλίωσης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή που εφαρμόζει η εταιρεία, καθώς και στις υψηλότερες αμοιβές που δίνει στους εργαζομένους της.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη:

«Ίδιες γονικές άδειες για τις γυναίκες και τους άντρες. Έμπρακτη πολιτική ίσων αμοιβών για τα δύο φύλα. Πρόγραμμα υποδοχής των μητέρων, αφού επιστρέψουν στη δουλειά, μετά τη γέννηση του παιδιού τους. Μέτρα συμφιλίωσης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή, με αντίστοιχες ευέλικτες ρυθμίσεις.

Αυτά κάνει η ATOS, μια επιχείρηση νέων τεχνολογιών με 310 εργαζόμενους, που εδρεύει στο Ηράκλειο Αττικής.

Κι ακόμα: Πολιτικές mentoring. Πληρωμένη πρακτική άσκηση για νέους. Συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου για δράσεις, όπως κοινωνικό παντοπωλείο και φυσικά υψηλότερες αμοιβές στους εργαζόμενους (μέσες μεικτές αποδοχές 2.100 ευρώ).

Δεν είναι τυχαίο ότι η ATOS τα δύο τελευταία χρόνια διακρίνεται ως ένα από τα 10 καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ελλάδα (ανάμεσα στις επιχειρήσεις με πάνω από 250 εργαζόμενους).

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοί της άλλωστε την κατέταξαν σε αυτήν τη θέση στον σχετικό διαγωνισμό. Οι απόψεις τους υποβάλλονται ανώνυμα και με αυτόν τον τρόπο προκύπτει η σχετική κατάταξη.

Δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν θέματα για όσους εργάζονται στην εταιρεία, μου τα εξήγησε άλλωστε ο πρόεδρος του σωματείου κ. Παπαγγέλου.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον διευθύνοντα σύμβουλο, Μιχάλη Σδράλλη και σε όλη την ομάδα για το ότι η εταιρεία αυτή είναι στην αιχμή των νέων τεχνολογιών, έχει καθαρά εξαγωγικό προσανατολισμό και εκτελεί με βάση τα στελέχη της στην Ελλάδα μεγάλα και σοβαρά έργα σε αρκετές χώρες του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Αξίζουν επίσης συγχαρητήρια στη διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, Θάλεια Ανδριοπούλου, για την αντιμετώπιση των εργαζομένων με ένα πνεύμα δικαιοσύνης και σύγχρονης αντίληψης. Είναι μια αντίληψη που την αγκαλιάζουμε και εμείς ως κυβέρνηση, διότι θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη, για να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα των εργαζομένων και να δημιουργηθεί ένα ομαδικό πνεύμα, που, παρά τις όποιες διαφορές εργοδοτών και εργαζομένων, είναι η προϋπόθεση, για να προχωρήσουν μπροστά οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι, η εθνική μας οικονομία».