Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του, τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνης. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι συνομιλίες, που διεξήχθησαν σε εξαιρετικό κλίμα, ανέδειξαν το άριστο επίπεδο της στρατηγικής αμυντικής σχέσης Ελλάδος και ΗΠΑ, η οποία εδράζεται σε κοινές αξίες και σε ισχυρή φιλία μεταξύ των δύο χωρών και των λαών τους.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τονίστηκε η σημασία της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) και ο ρόλος της Ελλάδας ως σταθερού, αξιόπιστου και διαχρονικού συμμάχου των ΗΠΑ για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Συζητήθηκαν ακόμη, η κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή και υπογραμμίσθηκε η ανάγκη πλήρους σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και της αρχής της καλής γειτονίας, ως θεμελιώδους προϋπόθεσης για την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και συνεργασίας.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε ο σημαντικός ρόλος της ομογένειας στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ.

Η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας:

«Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή υποδέχθηκα σήμερα στο @Hellenic_MOD τον νέο Πρέσβη των ΗΠΑ @USAmbassadorGR. Αναδείχθηκε μεταξύ άλλων το υψηλό επίπεδο της στρατηγικής αμυντικής σχέσης Ελλάφας – ΗΠΑ και η σημασία της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA).»