Tην ώρα που ξεσπάν σφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία, κατά τη μεταφορά της σορού της δημοσιογράφου του Al Jazeera, Ισραηλινός στρατιώτης έπεσε νεκρός κοντά στην πόλη Τζενίν, στη βόρεια Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου και τοπικά ΜΜΕ, έκρυθμο ήταν το κλίμα στο νοσοκομείου Σαν Ζοζέφ της Ιερουσαλήμ κατά την έξοδο του φέρετρου με τη σορό της δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Άκλεχ, καθώς η ισραηλινή αστυνομία διέλυσε το πλήθος που κρατούσε παλαιστινιακές σημαίες.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν τις ισραηλινές δυνάμεις να εισβάλουν στον περίβολο του νοσοκομείου στην κατεχόμενη και προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε σήμερα πως δεν είναι δυνατό προσώρας να προσδιοριστεί η προέλευση των πυρών που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου του Αλ Τζαζίρα Σιρίν Αμπού Άκλεχ, που είχε επίσης και την αμερικανική υπηκοότητα, κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στη Δυτική Όχθη προχθές Τετάρτη, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνάς του.