Ουρές αυτοκινήτων στα σύνορα με τη Βουλγαρία, κάνουν πολλοί Έλληνες από τη βόρεια Ελλάδα, που μεταβαίνουν στη γειτονική χώρα για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ τους.

Λίγα μέτρα μακριά από τα σύνορα, μπορούν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ σχεδόν με τα μισά λεφτά και να επιστρέψουν ή να συνεχίσουν τα ψώνια τους και σε ρούχα ή τρόφιμα. Οι τιμές είναι περίπου στο 40% φτηνότερα από την Ελλάδα.

Βάσει του ρεπορτάζ του Mega, στις γειτονικές μας χώρες η αμόλυβδη έχει από 1,28 ευρώ στην Τουρκία, ως 1,883 ευρώ στην Αλβανία.

Στην Ελλάδα η τιμή διυλιστηρίου για την απλή αμόλυβδη είναι στα €1.67, δηλαδή η ακριβότερη από την τιμή λιανικής στις περισσότερες γειτονικές μας χώρες.

Στα πρατήρια του Ρεθύμνου η αμόλυβδη έχει 2,246 ευρώ, των Κυκλάδων 2,376 ευρώ και στην Θεσσαλονίκη 2,162 ευρώ. Αυτός είναι και ο λόγος όπως θα πουν στον Άγγελο Λαμπίδη που οι οδηγοί γεμίζουν στην Βουλγαρία.

Το κέρδος των οδηγών τον μήνα όπως εκτιμούν με μέτριους υπολογισμούς είναι πάνω από 240€ για ένα μικρομεσαίο ΙΧ που φουλάρει κάθε εβδομάδα.

Βάσει αυτών και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, Έλληνες επιχειρηματίες, σπεύδουν να ανοίξουν βενζινάδικα στην Βουλγαρία, προκειμένου να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κατακόρυφή αύξηση των τιμών και της ζήτησης στη γειτονική χώρα.