Η Τροχαία Αττικής προχώρησε στη σύλληψη 13 ατόμων για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και βεβαίωσε 335 παραβάσεις σε ελέγχους οι οποίοι διενεργήθηκαν το τριήμερο 12, 13 και 14 Μαΐου στην παραλιακή Λεωφόρο, στη Λ. Σχιστού στο Κερατσίνι, στη Λ. Δημοκρατίας στο Πέραμα και στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ στόχος των ελέγχων ήταν η αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Αναλυτικά, οι 335 παραβάσεις που βεβαιώθηκαν αφορούσαν:

– 63 για υπερβολική ταχύτητα

– 33 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

– 38 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

– 30 για μη χρήση προστατευτικού κράνους

– 21 για μη εφοδιασμό αποτελεσματικού σιγαστήρα

– 24 για χρήση αδιαφανών υαλοπινάκων (φιμέ)

– 9 για επίδειξη ικανοτήτων

– 7 διότι δεν έφεραν κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας

– 5 για δυσδιάκριτη κρατική πινακίδα κυκλοφορίας

– 5 για επικίνδυνους ελιγμούς

– 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

– 2 για χρήση κινητού τηλεφώνου

– 96 λοιπές παραβάσεις

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 45 ζεύγη πινακίδων, 62 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων καθώς και 73 άδειες ικανότητας οδήγησης. Τέλος, ακινητοποιήθηκαν 25 οχήματα.

Στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχαν αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ), καθώς και των οικείων Τμημάτων Τροχαίας

Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ στην σχετική της ανακοίνωση οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.