Οι σημερινές παγκόσμιες προκλήσεις στον τομέα της υγείας απαιτούν συνεργασία και συντονισμό πέραν των ευρωπαϊκών συνόρων, τόνισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου πριν αναχωρήσει για τη συνάντηση των Υπουργών Υγείας της G7  στο Βερολίνο. Αναφέρθηκε επίσης στη βελτίωση των συστημάτων υγείας ώστε να υπάρχει η ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των «παγκόσμιων απειλών» για την υγεία.
Η Στέλλα Κυριακίδου σημείωσε συγκεκριμένα ότι «η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Πρέπει να συνεχίσουμε να οικοδομούμε την ανθεκτικότητά μας και να ενισχύσουμε την παγκόσμια αρχιτεκτονική της υγείας. Πρέπει να εμβαθύνουμε τις στρατηγικές μας συνεργασίες με τις χώρες-εταίρους μας και να εξασφαλίσουμε βιώσιμη χρηματοδότηση για την καλύτερη αντιμετώπιση των παγκόσμιων απειλών για την υγεία».
Προσέθεσε ότι «ο εμβολιασμός παραμένει η καλύτερη απάντησή μας παγκοσμίως. Οι σημερινές παγκόσμιες προκλήσεις στον τομέα της υγείας απαιτούν συνεργασία και συντονισμό πέραν των συνόρων και η G7 μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο σε αυτό».
«Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πρέπει να δρομολογήσουμε μια ισχυρή νέα παγκόσμια στρατηγική για την υγεία, για να συνδέσουμε τις τελείες σε όλο τον κόσμο για τη βελτίωση των συστημάτων υγείας ώστε να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις παγκόσμιες απειλές για την υγεία» κατέληξε η Επίτροπος.