Ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις με τη χρησιμοποίηση των βρετανικών πυραύλων, καταστρέφουν τα ρωσικά άρματα μάχης, ο Ρώσος Πρόεδρος, θέλοντας να αντιστρέψει το κλίμα, θα ρίξει στη μάχη τους «Terminators».

Πρόκειται για τα περίφημα τεθωρακισμένα οχήματα που βρίσκονται ήδη στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας. Τα τεθωρακισμένα έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν μονάδες πεζικού που μάχονται στις πόλεις.

Τα BMPT, βρίσκονται κοντά στο Σεβεροντονέτσκ, στην περιοχή Λουχάνσκ. Τα τεθωρακισμένα αυτά, είναι εξοπλισμένα με εκτοξευτές χειροβομβίδων, αντιαρματικά συστήματα και φορητά όπλα και ονομάστηκαν «Terminator» από τους κατασκευαστές του Uralvagonzavod. Τα Terminator έδρασαν στη Συρία και μεταφέρθηκαν στα ουκρανικά σύνορα τον Φεβρουάριο.

Μέχρι στιγμής, οι στρατηγοί του Πούτιν έχουν καθυστερήσει την ανάπτυξή του συγκεκριμένου όπλου για άγνωστο λόγο.  Μια θεωρία λέει, ότι οι Ρώσοι διοικητές του δεν το εμπιστεύονται καθώς πιστεύουν ότι δεν αντιπροσωπεύει όσα υποδηλώνει το όνομά του.

Ο Ρώσος πολεμικός ρεπόρτερ Alexander Sladkov τόνισε πως «Δόξα τω Θεώ αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε τους Terminators. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα και λάθη, αλλά η πρακτική είναι το παν». Ένα βίντεο δείχνει τον «Εξολοθρευτή» κατά τη διάρκεια δοκιμών και έχει παρουσιαστεί στις παρελάσεις της Ημέρας της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία.

Το T-90, θεωρείται ως το πιο προηγμένο τανκ της Ρωσίας. Το βασικό το μοντέλο τέθηκε προς χρήση το 1992 ενώ η παραγωγή του αυξήθηκε μόλις στα τέλη του 2000. Το άρμα που έχει κοστίσει 4 εκατ. λίρες είναι η πιο πρόσφατη έκδοσή του και άρχισε να χρησιμοποιείται το 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρωσική πλευρά διαθέτει περίπου 1.00 τανκς Τ-90 όλων των παραλλαγών. Η Ρωσία θεωρείται ότι διαθέτει περίπου 1.000 από όλες τις παραλλαγές T-90. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των τανκς συμμετέχει στο μεγαλύτερο μέρος των μαχών στην Ουκρανία. Την ίδια ώρα διαθέτει 5.000 Τ-72. Το T-90 θεωρείται ότι είναι ένα από τα καλύτερα άρματα μάχης στον κόσμο και έχει αναβαθμισμένα συστήματα θωράκισης και πυραυλικής προστασίας σε σύγκριση με το T-72 που καθιστούν πιο δύσκολη την καταστροφή του.