Μετά την απολογία του σήμερα, στην 14η τακτική ανακρίτρια, στις φυλακές οδηγήθηκε ο 69χρονος μουσικός πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, Γ. Γιαννόπουλος, ο οποίος απολογήθηκε για σειρά κακουργηματικών κατηγοριών που αφορούν τέσσερις νέες καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων κοριτσιών.

Οι κατηγορίες αφορούν, γενετήσια πράξη με ανήλικους μη συμπληρώσαντες τα 12 έτη και συμπληρώσαντες τα 12 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση αλλά και κατάχρηση ανηλίκων μη συμπληρωσάντων τα 14 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Οι νέες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον μουσικό, έχουν να κάνουν με τέσσερις κοπέλες, τις οποίες σύμφωνα με την κατηγορία, τις κακοποίησε σεξουαλικά, κατά το διάστημα 2007 – 2015, ενώ ήταν ανήλικες.

Ο 69χρονος σήμερα Γ. Γιαννόπουλος,  φέρεται να τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες διώκεται σε δυο κάμπινγκ του νομού Ηλείας, όπου παραθέριζε, όπως παραθέριζαν και οι καταγγέλλουσες με τις οικογένειες τους. Κατά πληροφορίες και από τα δυο κάμπινγκ είχε διωχθεί, καθώς οι ιδιοκτήτες τους είχαν ενημερωθεί για τις καταγγελίες σε βάρος του. Για τη συγκεκριμένη μαρτυρία, έχει δοθεί σχετική κατάθεση στην ανακρίτρια.

Τα όσα καταγγέλλουν για τον ντράμερ οι ενήλικες σήμερα γυναίκες, εκτός από μια που παραμένει ακόμη ανήλικη και κατέθεσε όπως ο νόμος ορίζει στην ανακρίτρια παρουσία ειδικού ψυχολόγου, σοκάρουν.

«Μια μέρα στα μέσα περίπου των διακοπών εγώ, ο μηνυόμενος και κάτι άλλα κοριτσάκια παίζαμε μέσα στη θάλασσα, ο μηνυόμενος με πλησίασε και κάνοντας ένα αστείο «για το κατούρημα στη θάλασσα», βρήκε αφορμή και μου έπιασε το αιδοίο» φέρεται να έχει καταθέσει μια από τις γυναίκες που κατήγγειλε τον ντράμερ για σεξουαλική κακοποίησή της ενώ ήταν ανήλικη. «Ύστερα από το συμβάν βρήκα αφορμή να βγω από τη θάλασσα και έκτοτε άρχισα να τον αποφεύγω. Την επόμενη χρονιά, το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα ο μηνυόμενος βρισκόταν και πάλι εκεί, στο ίδιο σημείο. Τον έβλεπα να συνεχίζει να πλησιάζει τα παιδιά των παραθεριστών και δήθεν «να παίζει» μαζί τους. Αυτό που μου έκανε με τάραξε. Για αυτό έρχομαι μπροστά και καταθέτω τα όσα συνέβησαν ώστε να μην πέσει κανένα άλλο κορίτσι θύμα του…», έχει προσθέσει η ίδια.

«Βρήκε την ευκαιρία να βάλει το χέρι του μέσα από το εσώρουχό μου και άρχισε να τρίβει τα δάχτυλά του στο αιδοίο μου, ανάμεσα στα πόδια μου. Προσπάθησα να σηκωθώ εκείνη την στιγμή αλλά με έπιασε από τα μπράτσα και με τράβηξε πάνω στο μόριό του και συνέχισε να με χαϊδεύει και να τρίβει σε εκείνο το σημείο», αναφέρει άλλη καταγγέλλουσα.

Στις 17 Ιουνίου, ο 69χρονος, θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για άλλο αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος που αφορά σε σεξουαλική κακοποίηση ενός 6χρονου κοριτσιού. Σε πρώτο βαθμό ο μουσικός είχε καταδικασθεί για την συγκεκριμένη υπόθεση σε κάθειρξη 12 ετών χωρίς μάλιστα το δικαστήριο να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο όμως, του είχε χορηγήσει τότε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την έφεση, ενώ του επέβαλλε και τους όρους της υποχρέωσης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και του απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα.