Την ανάγκη να επενδύσει ουσιαστικά στη Νοσηλευτική η διεθνής επιστημονική κοινότητα και τα συστήματα υγείας και Οικονομίας των χωρών αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά των νοσηλευτών και των νοσηλευτριών στη διατήρηση της υγείας των πολιτών, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης χαιρετίζοντας τη σχετική τιμητική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη νοσηλευτική υπηρεσία του Ευαγγελισμού, παρουσία του Υπ. Υγείας Θ. Πλεύρη και της Αν. Υπ. Υγείας Μ. Γκάγκα.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Ευαγγελισμού, με αφορμή τον πρόσφατο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή, ο Διευθυντής Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Δ. Πιτσιόλας. Παρών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος.

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης εξήρε το  ρόλο και τη συμβολή των νοσηλευτών ειδικά κατά την πανδημία επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Είναι αλήθεια ότι το νοσηλευτικό προσωπικό υπερέβη εαυτόν από την πρώτη ημέρα της πανδημίας. Και συνεχίζει να στοιχίζει τα αποθέματα δυνάμεων, που κάθε νοσηλευτής και νοσηλεύτρια διαθέτει,  για να δώσει κάθε καινούργια ημέρα, πολλές  ακόμη καινούργιες μάχες».

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο κλάδος του νοσηλευτικού προσωπικού στην Ελλάδα, κατά κοινή ομολογία πάσχει από «χρόνια κόπωση», λόγω της  υποστελέχωσης, των ανεπαρκειών, αλλά  και τα σοβαρά προβλήματα που επιπλέον υπέστη αυτούς τους 30 μήνες από τον κορωνοϊό, που μέτρησε περισσότερους από 3000 νοσηλευτές που νόσησαν , και έναν σοβαρό αριθμό που δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης και αφού τόνισε ότι είναι αυξανόμενος ο αριθμός των ερευνών διεθνώς που καταδεικνύουν ότι η Υγεία, η αρτιότητα αλλά και η Επάρκεια του νοσηλευτικού προσωπικού σχετίζεται άμεσα με την υγεία και την επιβίωση των ασθενών και τη διάσωση ζωών, ανέφερε «Αξίζει πράγματι να αναδειχθούν στους μεγάλους ήρωες της πανδημίας  οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες μας, που με καθαρή αμοιβή η οποία μπορεί και να μην  υπερβαίνει τα 800 ευρώ, οι ίδιοι υπερβαίνουν καθημερινά κάθε δυσκολία».

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε θερμά το νοσηλευτικό προσωπικό «για το έργο ζωής, για την Διάσωση της Ζωής , που με σεμνότητα και υπομονή αδιάκοπα προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο» και ανακοίνωσε την πρόσφατη απόφαση της διοίκησης της Περιφέρειας να παραταθεί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2022 η διάρκεια χρηματοδότησης του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού που προσελήφθη σε φορείς του Υπουργείου Υγείας, λόγω της πανδημίας.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ως νοσοκομείο αναφοράς, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: « Έχει δώσει την κεντρική κομβική μάχη κατά της νόσου, με υπερφόρτωση των κλινών και των υπηρεσιών του, με πολύ βαριά περιστατικά που χρειάστηκε να νοσηλευτούν και με κεφαλαιώδη προσφορά από πλευράς των νοσηλευτικών υπηρεσιών.  Που βουβά και αθόρυβα υπερέβησαν όλοι και τους κίνδυνους για την υγεία τους, οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες του Ευαγγελισμού, και την λοίμωξη για όσους μολυνθήκαν όπως ο Δημήτρης ο Πιτσιόλας».