Γιατί η Υφυπουργός Παιδείας διαχωρίζει τους εκπαιδευτικούς από τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργάνων τους

Καλεσμένη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1  η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις που εξαγγέλλουν τακτικά οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των εκπαιδευτικών λέγοντας πως «οι συνδικαλιστές κήρυξαν απεργία στις πανελλαδικές, κήρυξαν απεργία για τα πρότυπα σχολεία, κήρυξαν στάση εργασίας για την PISA που κηρύχθηκε παράνομη. Δεν θέλω να απομονώσω τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά ήθελα να τονίζω πως παρά τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών ηγεσιών, οι καθηγητές δεν ακολουθούν και δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Και στην αξιολόγηση ήταν αντίθετες οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά έγινε σε ποσοστό 98%. Καμιά φορά οι συνδικαλιστές είναι πιο απόλυτοι σε σχέση με τους καθηγητής που βρίσκονται στις αίθουσες».

Ακόμη, αφήνοντας σαφείς αιχμές, η κ. Μακρή είπε πως «για τα πρότυπα σχολεία που έλεγαν ότι θα είναι σχολεία της αριστείας και μας κατηγορούσαν, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα τίμησαν και καλά έκαναν και ήταν υποψήφια τα παιδιά τους για να φοιτήσουν στα δημόσια αυτά σχολεία», ενώ σημείωσε πως παρά την κριτική και την κινητοποίηση που επιχειρήθηκε να γίνει «οι εξετάσεις της PISA έγιναν σε ποσοστό 95%. Τα υπόλοιπα σχολεία που δεν συμμετείχαν ήταν ολιγοθέσια ή έλαβαν ειδική άδεια».

Τέλος, αναφορικά με τις αιτιάσεις πως φέτος οι φοιτητές θα είναι πολλοί λιγότεροι, η κ. Μακρή απάντησε πως «οι εισακτέοι είναι 8.000 περισσότεροι φέτος, κατόπιν εισηγήσεων των ίδιων των πανεπιστημίων ανά την Ελλάδα και σε αντιστοίχιση με τις ανάγκες της αγοράς. Είμαστε πρώτοι σε αριθμό εισακτέων και τελευταίοι σε αριθμό αποφοίτων. Δεν αποφοιτούν στην Ελλάδα ούτε 10% από τα δικά μας πανεπιστήμια, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 25%».

Δείτε όσα είπε