Στο 8,9% είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της ιστοσελίδας newsbomb, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 35%, έναντι 26,1% της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 14,2%.

Ακολουθούν ΚΚΕ με 5,8%, Ελληνική Λύση με 5,5% και ΜέΡΑ25 με 3,6%.

Το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα βρίσκεται στο όριο για εισαγωγή στο Κοινοβούλιο, με 2,8%.

Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας τον Μάρτιο, αξιοσημείωτη είναι η υποχώρηση κατά 2,2% του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ-KINAΛ, ενώ η διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 9%.

Στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 7,4%, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει το 29,1% και η αξιωματική αντιπολίτευση 21,7%. Τρίτο κόμμα και εδώ το ΠΑΣΟΚ-KINAΛ, με 11,8%.

Ακολουθούν ΚΚΕ με 4,8%, Ελληνική Λύση με 4,6% και ΜέΡΑ25 με 3%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 16,9%.

Η σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση του Μαρτίου δείχνει αύξηση του ποσοστού της ΝΔ κατά 0,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μισή μονάδα και το ΚΙΝΑΛ σημειώνει απώλειες 1,6%.

Δημοσκόπηση MRB: Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης -Διαφορά 12,1% σε σχέση με τον Τσίπρα
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 39,1% έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα (διαφορά 12,1%).

Σαρωτική είναι η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης. Το 47,9% «βλέπει» νίκη του κυβερνώντος κόμματος, με το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ να περιορίζεται στο 17,1%, διαφορά δηλαδή 30,8%.

Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 37,1% των ευνοϊκών απόψεων και το 44,9% των μη ευνοϊκών, ο Αλέξης Τσίπρας το 32,8% των ευνοϊκών απόψεων και το 49% των μη ευνοϊκών, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 28,1% ευνοϊκές γνώμες και 28,6% μη ευνοϊκές.

Σε σύγκριση με τον Μάρτιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύξησε τις θετικές γνώμες κατά 1,8%, ενώ αντίστοιχη είναι η αύξηση και για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει μείωση της δημοτικότητάς του κατά 2 μονάδες.

Από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκεντρώνει ποσοστό 19% σε ευνοϊκές γνώμες, ο Κυριάκος Βελόπουλος 17,2% και ο Γιάννης Βαρουφάκης 16,1%.

Βελτίωση της εικόνας για την κυβερνητική θητεία με πρωθυπουργό Μητσοτάκη
Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 61% την κρίνει αρνητικά/μάλλον αρνητικά και θετικά/μάλλον θετικά το 35,5%.

Σε σχέση με την έρευνα του Μαρτίου, η εικόνα της κυβέρνησης παρουσιάζει βελτίωση, καθώς οι αρνητικές γνώμες ήταν τότε 61,8% και οι θετικές 35,1%.

Την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ το 67,9% την αξιολογεί μάλλον αρνητικά/σίγουρα αρνητικά και το 27,1% σίγουρα θετικά/μάλλον θετικά.

Η αντιπολιτευτική στάση του ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 58,5% αρνητικές αξιολογήσεις και 26,3% θετικές.

Βάσει της έρευνας, η συσπείρωση της ΝΔ αγγίζει τα 69,5%, ελαφρώς αυξημένη από τον Μάρτιο. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στον ΣΥΡΙΖΑ, με τη συσπείρωση να φτάνει στο 69,9%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι οι διαρροές τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΙΝΑΛ δείχνουν να περιορίζονται σημαντικά.