Η Coffee Island έλαβε την πιστοποίηση ETHOS, το πρότυπο αξιολόγησης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που έχει εκπονηθεί από κοινού από το CSR Hellas και την EUROCERT, και εστιάζει στις βασικές αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ο έλεγχος, η αξιολόγηση και η πιστοποίηση έγιναν στα πλαίσια της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Η Coffee Island επιθεωρήθηκε σε 184 σημεία μέτρησης της πιστοποίησης, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται ήδη στις δεσμεύσεις και τα πλάνα της εταιρικής της διακυβέρνησης και παρακολουθείται σταθερά η πρόοδός τους μετά την αρχική μελέτη αναγνώρισης θεμάτων (materiality assessment) που υλοποίησε η εταιρία προς 3.000 κοινωνικούς της εταίρους.
Ο Managing Director της εταιρίας Αλέξανδρος Ζαπανιώτης δήλωσε σχετικά: «Η πιστοποίηση ETHOS μας γεμίζει υπερηφάνεια και χαρά, αλλά και μεγαλύτερη ευθύνη. Ως η μεγαλύτερη αλυσίδα καφεστίασης, θα συμβάλλουμε στοχευμένα στη βιώσιμη ανάπτυξη & την κοινωνική ευημερία με μακρόπνοες ενέργειες, που δείχνουν συνέπεια, ηθική και συμφωνία με τις αξίες
μας. Θέλουμε η συμβολή μας στην κοινωνία, το περιβάλλον και τους ανθρώπους να αποδεικνύει, πως όταν επιχειρείς, πρέπει πρώτα από όλα να δημιουργείς κοινή αξία για τους πολλούς, συνεισφέροντας έμπρακτα.»

Σχετικά με την Coffee Island
Η Coffee Island είναι σήμερα η Νο 1 αλυσίδα καφεστίασης στην Ελλάδα και τη Ν. Ευρώπη. Η εταιρεία ξεκίνησε το 1999 από την Πάτρα, όπου διατηρεί την έδρα της. Το δίκτυο των 428 καταστημάτων της εταιρίας απλώνεται σε 52 νομούς και 97 πόλεις της Ελλάδας και σε ακόμα 52 σημεία στο εξωτερικό (Κύπρος, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, Ντουμπάι, Ελβετία, Ρουμανία,
Αίγυπτο). Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις επεξεργασίας καφέ και αποθήκευσης στην Πάτρα, όπου επεξεργάζονται και καβουρδίζονται 1400 τόνοι καφέ τον χρόνο για να καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες του δικτύου της. Υποστηρίζει την άμεση συνεργασία με μεμονωμένους παραγωγούς, ή συνεταιρισμούς, στις χώρες παραγωγής καφέ, θέτοντας ως πυλώνα της εταιρικής κουλτούρας και δράσης της το direct trade με το 90% του καφέ, σήμερα, να εισάγεται απευθείας από τις φάρμες.
Υπερήφανη για τους ανθρώπους της η Coffee Island απασχολεί 215 εργαζόμενους, συνεργάζεται με 513 επιχειρηματίες μέσω συστήματος δικαιόχρησης, ενώ στο δίκτυό της εργάζονται πάνω από 3.500 εκπαιδευμένοι barista και διανομείς. Συνεισφέρει φορολογικά στην εθνική οικονομία, και επιστρέφει αξία στην ελληνική κοινωνία μέσα από προγράμματα εταιρικής ευθύνης ενώ δίνει ευκαιρίες ανάπτυξης σε 817 συνεργαζόμενες ελληνικές εταιρίεςπρομηθευτές.

Η εταιρία διανύει την τρίτη δεκαετία επιτυχημένης πορείας της με σημαντικές διακρίσεις καθώς αποτελεί τη Νο7 μάρκα σε ρυθμό ανάπτυξης & μέγεθος δικτύου στην Ευρώπη ανάμεσα σε παγκόσμια brands (Διεθνής λίστα FoodService Europe & Middle East 2020), αλλά και την καλύτερη αλυσίδα καφέ στη Ν.Α. Ευρώπη (Allegra European Awards 2019).