Δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια η Σουηδία σχετικά με τους ισχυρισμούς του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι η Στοκχόλμη «υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις».

Η κυβέρνηση Ερντογάν προσπαθεί να φρενάρει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ με κάθε τρόπο , υποστηρίζοντας ότι οι δύο σκανδιναβικές χώρες υποστηρίζουν το PKK και τα παρακλάδια του, τις κουρδικές πολιτοφυλακές YPG στη Συρία.

«Γνωρίζετε ότι η Σουηδία και η Φινλανδία φιλοξενούν τρομοκρατικές οργανώσεις. Το ΝΑΤΟ είναι οργανισμός ασφαλείας και αυτοί φιλοξενούν το PKK και το YPG. Tο ΝΑΤΟ είναι ένας οργανισμός ασφάλειας, δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι θα υπάρχουν τρομοκρατικές οργανώσεις σε αυτό. Αν μία χώρα πει ”όχι” δεν μπορούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ», διεμήνυσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας τις απειλές της Άγκυρας για βέτο.

Αξιωματούχοι στη Σουηδία επιμένουν ότι είναι ανοικτοί σε διάλογο με την Τουρκία, αλλά με μια ασυνήθιστα σκληρή ανάρτησή της στο Twitter η επικεφαλής της σουηδικής διπλωματίας, Αν Λίντε, απέρριψε τις αιτιάσεις ότι η χώρα της υποστηρίζει την τρομοκρατία.