Την Αλβανία θα επισκεφθεί η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, από τις 22 έως τις 25 Μαΐου, για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού της Αλβανίας, επαφές με την Αρχιεπισκοπή της Αλβανίας και συναντήσεις με την Ομογένεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, στα Τίρανα, η Λίνα Μενδώνη θα έχει συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού της Αλβανίας Elva Margariti. Οι δύο πλευρές θα υπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς και θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου. Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, θα παραστεί, επίσης, στην εναρκτήρια εκδήλωση των Ελληνικών Εβδομάδων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της θα έχει συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, και με τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο.

Επίσης, κατά τη μετάβασή της σε μειονοτικά χωριά της Βορείου Ηπείρου θα έχει επαφές με παράγοντες της Ομογένειας, αλλά και θα επισκεφθεί μείζονος ενδιαφέροντος αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.