29χρονος που ήρθε από το Λονδίνο για διακοπές στην Κεφαλλονιά.

Ο ασθενής που παρουσιάζει συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων είναι Ρουμανικής εθνικότητας ο οποίος ζει στην Ελλάδα, ωστόσο το τελευταίο διάστημα διαβιεί στο Λονδίνο.

Από το Λονδίνο ήρθε για διακοπές στην Κεφαλονιά, μαζί με τη φίλη του. Η φίλη του είναι ασυμπτωματική, ενώ ο ασθενής έχει σταθερή κατάσταση υγείας.

Το ζευγάρι έφθασε στις 3 μετά τα μεσάνυχτα στο Νοσοκομείο «Αττικόν», όπου παρελήφθη από την ομάδα συνεργατών Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής της ομάδας επιστημόνων που θα ασχοληθούν με το πρώτο ύποπτο περιστατικό της νόσου που εμφανίστηκε στην Ελλάδα.

Ο 29χρονος ασθενής, που μεταφέρθηκε με την κάψουλα αρνητικής πίεσης, έχει έντονη συμπτωματολογία, έχει έντονα εξανθήματα και νοσηλεύεται στην Μονάδα Αρνητικής Πίεσης.

Η σύντροφος του είναι ασυμπτωματική και νοσηλεύεται στην Κλινική Λοιμώξεων και επίσης παρακολουθείται από τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων, που θα επιβεβαιώσουν αν πρόκειται για κρούσμα της ευλογιάς ή για «απλή» ανεμοβλογιά ή για οτιδήποτε άλλο, αναμένεται να βγουν την Δευτέρα.

πηγή φωτογραφίας kefaloniapress.gr