Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, χαρακτήρισε τις δηλώσεις Ερντογάν κατά του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη Απαράδεκτες.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών ανέφερε: «Οι δηλώσεις Ερντογάν είναι απαράδεκτες. Έξω από κάθε διεθνή γλώσσα συνεννόησης. Εκτός πλαισίου διπλωματικών κανόνων. Αναδεικνύει τον εκνευρισμό του κ. Ερντογάν, την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται και την επιθετικότητα της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής» για να προσθέσει: «Η Ελλάδα δεν παρασύρεται από τέτοιες δηλώσεις, είναι ισχυρή δύναμη στην περιοχή, με ισχυρές συμμαχίες και μέλος του ΝΑΤΟ. Είναι δύναμη ειρήνης και ευθύνης στην ευρύτερη περιοχή. Ας λάβουν και αυτά ως πρόσθετα αποδεικτικά του χαρακτήρα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, τόσο η ΕΕ, όσο και οι ΗΠΑ προκειμένου να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα».

Η κυρία Γιαννακοπούλου, επανέλαβε και τη θέση του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για την ανάγκη τερματισμού του εξοπλισμού της Τουρκίας από άλλα ευρωπαϊκά κράτη: «Ο κ. Ανδρουλάκης, έχει κατ’ επανάληψιν τονίσει ότι είναι αδιανόητο, άλλα Ευρωπαϊκά κράτη να συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Τουρκία που απειλεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, που αποτελεί διεθνή ταραξία, που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, που έχει θέσει casus belli κατά ενός άλλου κράτους μέλους του ΝΑΤΟ. Όπως επίσης το ίδιο πρέπει να αναλογιστούν και οι ΗΠΑ σε σχέση με την αναβάθμιση των F-16.Δεν μπορεί μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, να εκφράζεται έτσι για μια άλλη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ».