Προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή Χαλκίδας που χειρίζεται την υπόθεση, έλαβαν οι δύο ψαράδες, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, σε βάρος του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη.

Οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν στα δικαστήρια, ενώ οι δικηγόροι τους, τονίζουν ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή στην υπόθεση.

«Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι ήταν στο σπίτι τους την ώρα που φέρεται να έχασε την ζωή του ο Βαλυράκης και το σκάφος τους ήταν δεμένο στο λιμανάκι της Ερέτριας», ανέφερε σχετικά ο συνήγορός τους Δημήτρης Καρβέλης. Η Δέσποινα Λυσιδάκη, επίσης συνήγορος των κατηγορουμένων, είπε ότι «υπάρχει ένας μάρτυρας που τους κατονομάζει και δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν άλλον».

Ο Σήφης Βαλυράκης είχε φύγει με το φουσκωτό του από την Ερέτρια στις 24 Ιανουαρίου 2021 για να κάνει ψαροντούφεκο. Βρέθηκε νεκρός μερικές ώρες αργότερα. Μάρτυρες είχαν υποστηρίξει ότι είδαν τον Βαλυράκη να διαπληκτίζεται με ψαράδες σε σκάφος που έπλεε κοντά στο δικό του.

Οι κατηγορούμενοι με αίτημά τους, έδωσαν για έρευνα τα μηχανήματα στο σκάφος τους, όπως και τα κινητά τους τηλέφωνα, με τον δικηγόρο τους να υποστηρίζει ότι δεν βρέθηκαν επιβαρυντικά στοιχεία.

«Τα στοιχεία μέσα στην εβδομάδα θα είναι έτοιμα, θα δοθούν στον ανακριτή, έχουμε καταλήξει σε συμπεράσματα, ποιο είναι αυτό το σκάφος, ανήκει σε άλλον, και μάρτυρες που έχουν δώσει στον ανακριτή συμπληρωματικές καταθέσεις, πέραν τις καταθέσεις που είχαν δώσει στο λιμεναρχείο, επιβεβαιώνουν αυτή την υποψία που έχουμε», δηλώνει ο κ. Δημήτρης Καρβέλης και προσθέτει: «Είναι θέμα του ανακριτή να μας βοηθήσει. Να αποδείξουμε ότι το σκάφος αυτό που πλησίασε το σκάφος του Σήφη Βαλυράκη, δεν έχει καμία σχέση με το δικό μας σκάφος».