Στο Νταβός της Ελβετίας πραγματοποιείται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ με συμμετοχή του Έλληνα Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Συναντήσεις με επιχειρηματίες και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και επενδυτικών σχημάτων απ’ όλο τον πλανήτη είχε ο Υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος δήλωσε πως πλέον η Ελλάδα προσελκύει επενδυτές απ όλο τον κόσμο στις ΑΠΕ και το ίδιο θα συμβεί και το επόμενο χρονικό διάστημα:

«Ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχει τεράστιες προοπτικές στην Ελλάδα, η οποία έχει φυσικά πλεονεκτήματα τα οποία είναι εμφανή σε όλους. Και ως Κυβέρνηση, αλλάξαμε τη νομοθεσία και επιταχύναμε τις διαδικασίες αδειοδότησης σε τέτοιο βαθμό που αν έρθει κάποιος να επενδύσει τώρα στην Ελλάδα, είναι πολύ εύκολο να πάρει άδεια για ένα αιολικό πάρκο, για παράδειγμα. Γι’ αυτό η Ελλάδα προσελκύει πολλούς επενδυτές από όλο σχεδόν τον κόσμο. Πολύ μεγάλες εταιρείες του τομέα της ενέργειας ήρθαν ήδη φέτος στην Ελλάδα και πολύ μεγάλες εταιρείες θα έρθουν και τους επόμενους μήνες».

Παράλληλα, o κ. Γεωργιάδης ήταν ομιλητής στο Greek House Davos (GHD – Ελληνικό Σπίτι) τον χώρο που για πρώτη φορά η Ελλάδα διαθέτει στο Παγκόσμιο Φόρουμ.

Ο ίδιος δήλωσε υπερήφανος, ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδας, για το ότι το 2021 η Ελλάδα είχε την τρίτη καλύτερη επίδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη όσον αφορά στην αύξηση του ΑΕΠ, κατά 8,3%.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 18 ετών στις ξένες άμεσες επενδύσεις. Μια πολύ μεγάλη επιτυχία δεδομένων των συνθηκών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του κ. Γεωργιάδη, το 2022, θα είναι έτος ανάπτυξης για την οικονομία της Ελλάδας, με ρυθμό ανάπτυξης μεγαλύτερο από 3%.

Πέραν της ενέργειας, τομέας ελκυστικός για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας.