Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η κατάθεση της δεύτερης γυναίκας που καταγγέλλει για απόπειρα βιασμού τον Πέτρο Φιλιππίδη το 2010.

Η νεαρή γυναίκα δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων από την υπεράσπιση του προφυλακισμένου ηθοποιού, με το δικαστήριο να προχωρά σε διακοπή της διαδικασίας, όταν η μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει, πώς θα αντιδρούσε, εάν μία γυναίκα είχε καταγγείλει τον αδελφό της για απόπειρα βιασμού μετά από τόσα χρόνια.

Όταν η έδρα επανήλθε, η νεαρή γυναίκα ρωτήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο, μια γυναίκα που έλεγε ότι βιάστηκε κατ’ εξακολούθηση και το θυμόταν όταν της το υπενθύμιζε κάποιος φίλος. «Δε θα σας απαντήσω» είπε και συμπλήρωσε, λίγο αργότερα, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις: «Εγώ προσωπικά δε θα ξεχνούσα».

Μ. Δημητρακόπουλος: Πότε συνέβη η απόπειρα βιασμού κατά τη δικιά σας άποψη;

Μάρτυρας: Την ημέρα ακριβώς δεν μπορώ να σας την πω. Το τοποθετώ, όμως, περί τα μέσα με τέλη Φεβρουαρίου του 2010.

Μ. Δημητρακόπουλος: Ποσά χρόνια πέρασαν για να κάνετε την καταγγελία;

Μάρτυρας: 11.

Η μάρτυρας κατέθεσε πως αν και αφορμή για να καταγγείλει τον κατηγορούμενο στάθηκε η υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, η ίδια είχε μιλήσει στα χρόνια που προηγήθηκαν σε φίλους, αλλά και στο σύζυγο της, στον οποίο, μάλιστα, είχε αποκαλύψει και το όνομα του ανθρώπου που, όπως λέει, της επιτέθηκε. «Στο σύζυγο μου με όνομα, σε φίλους σε κάποιους είχα πει και όνομα και σε άλλους μόνο το περιστατικό. Σε κάποιους από εκείνους που το ανέφερα δεν έπεσαν από τα σύννεφα. Μου πρόσθεσαν και αλλά περιστατικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μ. Δημητρακόπουλος: Πως δεν το είπε κανείς πουθενά;

Μάρτυρας: Τα άτομα αυτά δεν το έκαναν αυτό ποτέ.

Μ. Δημητρακόπουλος: Όλοι μετά τη Μπεκατώρου ε;

Μάρτυρας: Για μένα η Παπαχαραλάμπους, η Δροσάκη και η Αναστασοπούλου ήταν…

Μ. Δημητρακόπουλος: Μιλήσατε με αυτές;

Μάρτυρας: Όχι, δεν τις γνώριζα.

Μ. Δημητρακόπουλος: Απλώς πληροφορηθήκατε τις καταγγελίες; Τον κατήγγειλαν για βιασμό;

Μάρτυρας: Όχι. Αλλά τον κατήγγειλαν για παραβατική, κακοποιητική, σεξουαλική συμπεριφορά και εκδικητική.

«Είπατε μόλις στον κ. Φιλιππίδη: “Για μας είστε ένοχος”»

Το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας αναλώθηκε σε δικονομικά ζητήματα, τα οποία αφορούσαν στην μη κατάθεση παραβόλου της τρίτης καταγγέλλουσας, με την υπεράσπιση να ζητεί την αποβολή της παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας. Η ένταση «χτύπησε» κόκκινο μεταξύ υπεράσπισης και της προέδρου όταν το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, απέρριψε το αίτημα.

Μάλιστα, οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας έκαναν λόγο για «αντιδεοντολογική δικηγορική συμπεριφορά», ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης για μεροληπτική συμπεριφορά σε βάρος του κατηγορούμενου. «Εμείς δεν κάνουμε guest star εμφάνιση στα ποινικά δικαστήρια, εμείς έχουμε γράψει νομολογία» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπεράσπιση η οποία αντέδρασε στην προσπάθεια της προέδρου να πέσουν οι τόνοι. «Θα ζητήσω να έρθει επιθεωρητής να παρακολουθεί τη δίκη έτσι όπως συντονίζεστε!» είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος με την πρόεδρο να απαντά: «Να ζητήσετε ό, τι θέλετε!»

Η ένταση κορυφώθηκε όταν η υπεράσπιση αντέδρασε στην απόρριψη της ένστασης της και η πρόεδρος τους υπενθύμισε ότι σε περίπτωση που διαφωνούν μπορούν να κάνουν έφεση και αίτηση αναίρεσης. Με αυτό που λέτε, δημιουργείται η εντύπωση πως μπορεί να γίνεται η δίκη για το θεαθήναι» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος ενώ η κυρία Πακιρτζίδου πρόσθεσε: «Είπατε μόλις στον κ. Φιλιππίδη «για μας είστε ένοχος». Αυτό είναι μεροληψία εις βάρος του κατηγορουμένου. Θέλω διακοπή να συνεννοηθώ με εντολέα μου».

Πρόεδρος : Θέλετε να φύγω να έρθετε εσείς εδώ; Είμαστε δικαστήριο πρώτου βαθμού. Κύριε κατηγορούμενε εάν έχετε κάποιο παράπονο να μου το πείτε! Ενδεχομένως επειδή είμαστε και άπειροι όπως λέει και ο κ. συνήγορος σας να κάνουμε και λάθος. Έχετε δικαίωμα να ασκήσετε και εσείς τα δικαιώματα σας εάν θεωρείτε ότι μεροληπτούμε. Είμαστε πολύ νωρίς ακόμα, το δικαστήριο δεν έχει έρθει σε καμία απόφαση.

Κ. Πακιρτζίδου (υπεράσπιση) : Είναι απαράδεκτο να του λέτε «κάντε έφεση»

Ζ. Σαλούστρος (πολιτική αγωγή) : Τι είναι αυτά που λέτε; Έχουμε χάσει κάθε μέτρο;

Μ. Δημητρακόπουλος (υπεράσπιση): Έτσι όπως το διατυπώσατε ήταν σαν να μας λέτε στην έφεση θα εκφράσετε και αντιρρήσεις σας.

Πρόεδρος : Εάν χρειαστεί…

Μ. Δημητρακόπουλος : Τώρα το λέτε αυτό.

Κ. Πακιρτζίδου: Εάν ήσασταν ο Φιλιππίδης και ήσασταν στον Κορυδαλλό δε θα λέγατε τόσο εύκολα εννοούσα κάτι άλλο… Μάλλον έχει μεταφερθεί το θέατρο εδώ πέρα, θέλω να συνεννοηθώ με κ. Φιλιππίδη.

Ακολούθησε η διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας ενώ όταν το δικαστήριο ανέβηκε και πάλι στην έδρα η υπεράσπιση, απευθυνόμενη στο δικαστήριο, επέμεινε πως θεωρεί ότι έχουν σχηματίσει άποψη για τον κατηγορούμενο.

«Η υπεράσπιση παραμένει στη θέση που σας έχει εκφράσει. Αισθανόμαστε ότι έχετε σχηματίσει άποψη για τον παρόντα κατηγορούμενο. Ο κ. Φιλιππίδης κάθε απόγευμα γυρίζει στον Κορυδαλλό ενώ έχει δηλώσει ότι είναι αθώος. Στον κατηγορούμενο δεν είπατε ποτέ τι προβλήματα έχει, αν θέλει νερό. Στην προηγούμενη συνεδρίαση κάνατε και διάγνωση στην μάρτυρα, λέγοντας «μήπως σας έχει πέσει η πίεση;». Ξέρετε τι μου είπε ο εντολέας μου «έχει διερωτηθεί κανείς από την έδρα που γυρίζω και που πάω, εγώ δηλώνω αθώος και γυρίζω στον Κορυδαλλό». Η δήλωση σας η σημερινή φέρνει μεγάλη αμηχανία και προβληματισμό στην υπεράσπιση» ανέφερε η συνήγορος υπεράσπισης ενώ η πρόεδρος απευθυνόμενη στον Πέτρο Φιλιππίδη σχολίασε: «Κύριε κατηγορούμενε, η συμπεριφορά μου απέναντι στην μάρτυρα ήταν ανθρώπινη. Προσπαθώ με ανθρωπιά και ενσυναίσθηση να μπαίνω στη θέση όλων. Θέλω να έρθει η ώρα να σας ακούσω κι εάν κι εσείς δεν είστε καλά, θα κάνω το ίδιο. Ξέρω τι σημαίνει πολύ καλά και μία ημέρα στη φυλακή, πόσο δύσκολη είναι για οποιονδήποτε».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Μαΐου.