Η προβολή και διάδοση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής στο εξωτερικό με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών απ΄όλο  τον κόσμο, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με εκπροσώπους ταξιδιωτικών πρακτορείων της Κορέας.

Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο Πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ HJ25 Άγιος Ανδρέας – Αχαΐα, Δ. Μουτούσης, ενώ παρών στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας ήταν και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα τουρισμού Θ. Κουτσογιαννόπουλος.  

Στο πλαίσιο της συνάντησης προβλήθηκε και το βραβευμένο βίντεο της Περιφέρειας στο οποίο προβάλλεται η Αττική, ως ένας ξεχωριστός προορισμός.

Ο κ. Μουτούσης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη στήριξη και τη διάθεση για συνεργασία, επισημαίνοντας πως στόχος είναι αυτή η προσπάθεια να έχει ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Ο κ. Πατούλης αφού καλωσόρισε την Κορεατική αντιπροσωπεία και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην Ελλάδα, υπογράμμισε πως η διοίκηση της Περιφέρειας υλοποιεί στοχευμένες δράσεις προκειμένου να αναδειχθεί το τουριστικό προϊόν της Αττικής και να καταστεί προορισμός 12 μήνες τον χρόνο.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην προσπάθεια προβολής του γαστριμαργικού της πλούτου και στα μοναδικά προϊόντα μεσογειακής διατροφής που είναι πασίγνωστα σε όλο τον κόσμο, όπως είναι το λάδι και το κρασί, στην ανάδειξη των νησιών της που διακρίνονται για τα μοναδικά τους τοπία, αλλά  και στον Τουρισμό Υγείας σημειώνοντας ότι η Αττική θα εξελιχθεί σε ιδανικό προορισμό υγείας και μακροζωίας.

«Η Αττική έχει τα πάντα, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο. Στη μετά-Covid εποχή η Αττική δίνει το «παρών» με το υψηλής ποιότητας τουριστικό προϊόν της. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην εξωστρέφεια της Αττικής και με όχημα διασυνοριακές συνεργασίες στοχεύουμε να την καταστήσουμε προορισμό υψηλών προδιαγραφών»