Σε πρόσθετες κινήσεις για την αντιμετώπιση του bullying στα σχολεία θα προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων όπως δήλωσε το πρωί η υφυπουργός Ζέτα Μακρή μιλώντας στο περιθώριο εκδήλωσης που έγινε στο δημαρχείο με αφορμή τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η υφυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την περίπτωση του 11χρονου που έπεσε θύμα εκφοβισμού και βίας στο σχολείο του χαρακτήρισε το φαινόμενο πολυπαραγοντικό και δυσάρεστο «το οποίο αντιμετωπίζουμε. Έχουμε, πρόσθεσε, 1100 ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς που πηγαίνουν τουλαχιστον μια φορά την εβδομάδα στα σχολεία, το σύμβουλο σχολικής ζωής και εδώ από την Θεσσαλονίκη έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα Διαμεσολάβησης, πειραματικά, πιλοτικά το οποίο θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα κι αφορά στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών και στην συνέχεια την επιμόρφωση μαθητών».

Είναι ένα θέμα ευαίσθητο, πάρα πολύ δύσκολο κι επιβάλλει, απαιτεί και πρόσθετες κινήσεις τις οποίες ήδη το Υπουργείο σε συνεργασία με το Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Πολιτικής προετοιμάζει. Είναι κυρίως και πρωτίστως ευθύνη της Πολιτείας σε ότι αφοάα τα παιδιά σχολικής ηλικίας αλλά καλό είναι να υπάρχει συνεργασία του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και της μαθητικής κοινότητας».

Στην εκδήλωση που προηγήθηκε κι έγινε στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των μαθητών για την αντιμετώπιση των ρύπων του μεθανίου και των άλλων θερμοκηπικών αερίων που συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή, η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη διάβασε σε μικρά παιδιά το βιβλίο της «Πουφ !!!Μεθάνιο» κι απάντησε σε ερωτήσεις των μικρών μαθητών από σχολεία της Θεσσαλονίκης εξηγώντας με απλά λόγια τις συνέπειες που προκαλούν τα επιβλαβή αέρια στην ατμόσφαιρα.

Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά στην κλιματική κρίση σχολίασε η κ Μακρή για την εκδήλωση.«Στα βραβευμένα βιωματικά εργαστήρια δεξιοτήτων σε όλη τη χώρα πρόσθεσε η υφυπουργός τα παιδιά διδάσκονται το σεβασμό στο περιβάλλον αποκτούν οικολογική συνέιδηση και καταλαβαίνουν από πολύ μικρή ηλικία πόση σημασία έχουν οι κινήσεις τους, η συμπεριφορά τους σε όλες αυτές τις αλλαγές που βιώνουμε».

«Μέσα από ένα παραμύθι, σήμερα οκτώ σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης θα δουλέψουν για μία πολύ μεγάλη αλήθεια: όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στο να σώσουμε το περιβάλλον», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας ενώ εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 100 δήμους που εντάχθηκαν σε πρόγραμμα της ΕΕ, για τις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις ως το 2030.

Ως μια εξαιρετική αφορμή για να «μιλήσουμε ξανά με τα παιδιά για το περιβάλλον που ονειρεύονται και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν», χαρακτήρισε τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρας Περιβάλλοντος η ευρωβουλευτής ΝΔ-ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη, λέγοντας ότι «σήμερα είναι μια συμβολική ημέρα και για την πολιτική στην Ελλάδα, καθώς η Βουλή των Ελλήνων καλείται να ψηφίσει τον κλιματικό νόμο, που θα καθορίσει την πορεία του περιβάλλον το για τις επόμενες γενιές».