Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τονίζει για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη στο ΑΠΘ, ότι η Βιβλιοθήκη θα ολοκληρωθεί και η αστυνομία «θα κάνει ότι χρειαστεί γι’ αυτό το σκοπό υπερασπίζοντας το συμφέρον φοιτητών καθηγητών και όλων των φορολογουμένων πολιτών».

Επιπλέον, το υπουργείο καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν αν είναι υπέρ της ασφάλειας ή των «καταστροφών από τους μπαχαλάκηδες» ενώ επισημαίνει ότι η αστυνομία θα παρεμβαίνει πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι «η ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών στα ΑΕΙ αποτελεί έμπρακτη προτεραιότητα της κυβέρνησης. Ας γνωρίζουν όλοι ότι στο ΑΠΘ το έργο κατασκευής της βιβλιοθήκης θα ολοκληρωθεί και η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει ότι χρειαστεί γι’ αυτό το σκοπό υπερασπίζοντας το συμφέρον φοιτητών καθηγητών και όλων των φορολογουμένων πολιτών.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να τοποθετηθούν με ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και τους νέους ανθρώπους: Είναι υπέρ της ασφάλειας, της ελευθερίας στα πανεπιστήμια ή υπέρ της διάλυσης και των καταστροφών από τους μπαχαλάκηδες;

Στα ΑΕΙ, η Αστυνομία θα παρεμβαίνει πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας, όταν παραβιάζεται ο νόμος και κάποιοι επιχειρούν να τρομοκρατούν φοιτητές και καθηγητές που επιθυμούν το αυτονόητο: Την κανονική και ασφαλή λειτουργία του πανεπιστημίου».