Ξεκάθαρο μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει στους γνωστούς αγνώστους αλλά και στο ΣΥΡΙΖΑ να διαλύσουν τα πανεπιστήμια, έστειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη από το βήμα της Βουλής «έχουν εξαγγελθεί δράσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε νέες προσπάθειες καταστροφής της βιβλιοθήκης. Είμαστε αποφασισμένοι γιατί αισθανόμαστε ότι έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και τον ελληνικό λαό στο θέμα αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στην επιτροπή Δημόσιας Τάξης της Βουλής, ο υπουργός είπε πως τα πανεπιστήμια είναι χώροι έρευνας, ελευθερίας και γνώσης και πως είναι απαίτηση των φοιτητών των πρυτανικών αρχών και του ελληνικού λαού. «Είναι απαίτηση των φοιτητών, καθηγητών, πρυτανικών αρχών και του ελληνικού λαού να είναι χώροι ασφαλής. Που δεν θα επιτρέπεται, η βία, η εγκληματικότητα και η παραβίαση νόμων. Αυτή η αυτονόητη αλήθεια για την πρόοδο και αναβάθμιση πανεπιστημίου ακολουθεί η κυβέρνηση. Η αστυνομία βρίσκεται στο ΑΠΘ για να διασφαλίσει τη κατασκευή βιβλιοθήκης που έχει αποφασίσει η πρυτανική αρχή», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επιτέθηκε επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως θα περίμενε να πει πως δεν είναι πρόοδος να καταστρέφονται βιβλιοθήκες στα πανεπιστήμια. «δεν είναι πρόοδος να καίγονται βιβλία, αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές. Και εσείς τα καλύπτετε με τη στάση και συμπεριφορά σας. Oι Έλληνες οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι έναντι κινδύνων και προκλήσεων που εκδηλώνονται στη γειτονιά μας», είπε και σημείωσε με νόημα: « ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει συρόμενος από ότι πιο αναχρονιστικό υπάρχει στο εσωτερικό του την τεχνική όξυνση και σε μπαχαλάκηδες που θέλουν αν διαλύσουν πανεπιστήμια. Δεν θα το επιτρέψουμε».