«Αν ερχόταν να καταδικάσει τη σχέση αυτή θα ήμουν μαζί της. Τον βιασμό δε μπορώ να τον υποστηρίξω. Αν υπήρχε έστω και μια αμφιβολία για βιασμό δε θα ήμουν σήμερα εδώ».

Με τα λόγια αυτά εξήγησε τους λόγους που κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου συναθλήτρια και παιδική φίλη της νεαρής κοπέλας που έχει καταγγείλει τον προπονητή της στην ιστιοπλοΐα για βιασμό.

Η μάρτυρας, η οποία έχει μηνυθεί για ψευδορκία από την καταγγέλλουσα, τήρησε αποστάσεις από τις καταγγελίες αναφέροντας στην κατάθεση της ότι την επίμαχη περίοδο ο κατηγορούμενος είχε στενές σχέσεις με την οικογένεια της νεαρής κοπέλας την περίοδο που την προπονούσε.

«Καλύτερα από τα άλλα παιδιά» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «πολλές φορές την έπαιρνε από το σχολείο, έτρωγε με την οικογένεια της, ερχόταν σε βόλτες».

Η μάρτυρας εξέφρασε τη θέση ότι υπήρχε παρακίνηση από την οικογένεια της φίλης της να διατηρεί σχέση με τον προπονητή της. «Θα έπρεπε να πάμε ας πούμε σε τουρνουά και ήθελαν να πάει με το αμάξι του κατηγορουμένου. Το ίδιο έγινε όταν άλλαξε κατηγορία και υπήρχε η ίδια παρακίνηση προς τον καινούργιο, πλέον, προπονητή. Έφτιαχναν φαγητό για εκείνη, έφτιαχναν και για το νέο προπονητή» κατέθεσε ενώ υποστήριξε πως σε ένα ταξίδι στην Ολλανδία είχε δει την αθλήτρια και τον κατηγορούμενους ξαπλωμένους μαζί στο κρεβάτι. Μάλιστα, η μάρτυρας υποστήριξε ότι όταν η μητέρα της επικοινώνησε με την μητέρα της καταγγέλλουσας λέγοντας της: «πρόσεχε, κάτι περίεργο είναι, κοίταξε το» εκείνη της απάντησε να μην ξαναμιλήσει για την κόρη της.

Εισαγγελέας: Η Αμαλία σας είχε πει ποτέ ότι συμβαίνει κάτι με τον προπονητή;

Μάρτυρας: Μου ανέφερε: «μου αρέσει» αλλά μετά το έπαιρνε πίσω, ήταν σαν πλάκα.

Εισαγγελέας: Ήταν διαπιστωμένο ότι είναι ερωτευμένη με τον προπονητή της;

Μάρτυρας: Στα μάτια ενός 13χρονου παιδιού όπως ήμουν εγώ τότε ναι. Αλλά και σε μεγαλύτερους.

Εισαγγελέας: Ήταν όλα υποθέσεις; Όχι γεγονότα;

Μάρτυρας: Στην αρχή όσο ήταν μόνο ο κατηγορούμενος στον όμιλο, ήταν υποθέσεις. Μετά όταν υπήρχε το ίδιο μοτίβο και με τον επόμενο προπονητή…

«Ο μπαμπάς της ήταν συγκλονισμένος»
Για το σοκ που υπέστη ο πατέρας της καταγγέλλουσας όταν ενημερώθηκε από το παιδί του για τα γεγονότα μίλησε από το βήμα του μάρτυρα μέλος του ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου. «Ο μπαμπάς της ήταν συγκλονισμένος» περιέγραψε αναφερόμενος στην στιγμή που του εκμυστηρεύτηκε ότι «κάτι κακό έχει συμβεί». «Δε θυμάμαι συγκεκριμένα τα λόγια. Ότι έγινε μια πράξη. Η ουσία ήταν ότι κάτι συνέβη μεταξύ τους σεξουαλικής φύσης. Ήταν συγκλονισμένος. Έλεγε «τι έπαθα! τι μου έκανε!». Δε ρώτησα περισσότερα» κατέθεσε περιγράφοντας πως πήγε μαζί με την οικογένεια, εκείνες τις ημέρες, στο Τμήμα.

Εκεί , όπως κατέθεσε αστυνομικός, οι γονείς της νεαρής κοπέλας δεν αναφέρθηκαν σε βιασμό. «Δεν κατήγγειλαν βιασμό» είπε ο μάρτυρας και αρνήθηκε ότι τους παρότρυνε να μην καταθέσουν, αλλά τους είπε, όπως ανέφερε, να προσέξουν το παιδί τους και στη συνέχεια αφού συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία να επιστρέψουν ή να απευθυνθούν στο Ανηλίκων. «Κατάλαβα ότι δεν ήθελαν να καταθέσουν εκείνη τη στιγμή. Αυτό αποκόμισα και κλείσαμε «ραντεβού» μόλις συγκεντρώσουν τα στοιχεία αλλά δεν ήρθαν ποτέ» τόνισε ο αστυνομικός στην κατάθεση του.