«Να πάρουν θέση τα κόμματα» ζητά για τα όσα γίνονται στο Αριστοτέλειο η Υπουργός Παιδείας.

«Το ερώτημα είναι, τι δουλειά έχει ο οποιοδήποτε να μπλοκάρει την ανέγερση μιας βιβλιοθήκης;» διερωτήθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο OPEN και απαντώντας σε ερώτηση για τον τραυματισμό του φοιτητή κατά τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

«Από κει και πέρα τα όργανα της τάξης θα κάνουν τη δουλειά τους με σεβασμό απέναντι σε όλους όπως κάνουνε, αλλά από κει και πέρα δεν είναι δυνατό να συζητάμε για το αν πρέπει να τελεί ένας χώρος υπό κατάληψη ή αντί αυτού να μην επικροτούμε την προσπάθεια που κάνει το ίδιο το πανεπιστήμιο», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως.

«Γιατί είναι στην επικαιρότητα αυτό το θέμα; Είναι στην επικαιρότητα γιατί επί 34 χρόνια αυτός ο χώρος τελούσε υπό κατάληψη. Θα μπορούσε και η κυβέρνηση μας να συνεχίσει για 35η φορά να μην κάνει τίποτα. Δεν επιλέξαμε αυτό. Εμείς επιλέξαμε να εφαρμόσουμε το νόμο. Ψηφίσαμε ένα νόμο στον πρώτο μήνα της διακυβέρνησής μας ο οποίος τι λέει; Ότι μπορούν οι Αρχές να επεμβαίνουν στα Πανεπιστήμια όπως και σε κάθε δημόσιο χώρο εφόσον τελούνται αξιόποινες πράξεις. Ο λόγος που σήμερα συζητάμε για το συγκεκριμένο θέμα είναι επειδή εφαρμόστηκε ο νόμος. Επειδή επιλέξαμε να βάλουμε τέλος σε μία κατάληψη. Εν έτει 2022 συζητάμε για το αν είναι φυσιολογικό να υπάρχει ένας χώρος υπό κατάληψη ή στη θέση του να χτίζεται μία βιβλιοθήκη. Η βιβλιοθήκη θα προχωρήσει» σημείωσε.

«Τα άλλα κόμματα δεν παίρνουν μία θέση. Δείτε την αξιωματική αντιπολίτευση. Πρέπει να πάρει μία θέση», συμπλήρωσε.

Δείτε όσα είπε η Υπουργός Παιδείας για τα επεισόδια αλλά και και την κατάργηση των παρατάξεων στα πανεπιστήμια.