Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου σκηνοθέτη, προσκόμισε σήμερα στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, σειρά ηλεκτρονικών μηνυμάτων, τα οποία φέρεται να έχει στείλει η 40χρονη γυναίκα μάρτυρας προς τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Η μάρτυρας, είχε καταθέσει την περασμένη Παρασκευή ότι ο κατηγορούμενος τής είχε παραδεχθεί ότι είχε σχέσεις με ανήλικα αγόρια. Η ίδια, είχε αναφέρει πως διατηρούσε κι εκείνη ερωτικό δεσμό με τον κατηγορούμενο και πως είχε υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά. Η υπεράσπιση του σκηνοθέτη, αμφισβήτησε την αξιοπιστία της, κάνοντας λόγο για εμμονή και πάθος που είχε με τον κατηγορούμενο, κάτι που καταδεικνύουν, όπως ανέφερε, τα δεκάδες μηνύματα ερωτικού περιεχομένου που του έστελνε.

Παράλληλα, στο δικαστήριο έγινε σήμερα γνωστό, πως ο Δημήτρης Λιγνάδης προχώρησε σε μήνυση σε βάρος του τέταρτου άνδρα που τον κατήγγειλε για βιασμό. Το αδίκημα για το οποίο ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης εγκαλεί τον καταγγέλλοντα, είναι αυτό της ψευδούς κατάθεσης.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος μήνυσε τον νεαρό άνδρα ουκρανικής καταγωγής, ο οποίος σε προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου έχει καταθέσει ότι το 2015, λίγους μήνες πριν ενηλικιωθεί, βιάστηκε δύο φορές από τον σκηνοθέτη στο διαμέρισμά του, όπου τον φιλοξενούσε. Ακόμη, ο κατηγορούμενος κατέθεσε μήνυση για ψευδή κατάθεση και κατά του φίλου του καταγγέλλοντα, ο οποίος κατέθεσε ότι ήταν παρών στο ένα από τα δύο περιστατικά βιασμού του.

Στο ακροατήριο κατέθεσε και ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και καθηγητής υποκριτικής, Γιάννης Παναγόπουλος, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση, όταν ο Δημήτρης Λιγνάδης επρόκειτο να απολογηθεί στην ανακρίτρια.

Τότε, ο κατηγορούμενος, προκειμένου να αντικρούσει, ενώπιον της ανακρίτριας, τους ισχυρισμούς του πρώτου καταγγέλλοντα περί βιασμού του, τον Αύγουστο του 2010, είχε υποστηρίξει ότι βρισκόταν σε ταξίδι αναψυχής με τον μάρτυρα στην Αίγυπτο.

«Αυτό με φέρνει σήμερα εδώ. Για 1-2 Αυγούστου δεν μπορώ να σας πω. 3 με 9 Αυγούστου είχα πάει μαζί του ταξίδι στην Αίγυπτο», ανέφερε σήμερα εν λόγω μάρτυρας στη δίκη και συνέχισε, λέγοντας: «Απ’ ό,τι μου είπε τότε, ήταν να πάει αυτό το ταξίδι με την τότε σχέση του. Όπως έμαθα τυχαία μετά, κάτι έγινε στον άνθρωπο αυτό, κάποιο τροχαίο ατύχημα και επικοινώνησε μαζί μου ο κατηγορούμενος, λέγοντάς μου ότι έχει ένα εισιτήριο, αν θέλω να πάω μαζί του. Και πήγα. Και το πλήρωσα το εισιτήριό μου στη συνέχεια. Έψαξα να βρω το εισιτήριο, το εισιτήριο βρέθηκε, αλλά χωρίς όνομα ταξιδιώτη, γιατί σας εξήγησα πώς έγινε».

– Πρόεδρος: Πώς καταλάβατε ότι ο κύριος κατηγορούμενος χρησιμοποίησε το όνομά σας τον Φεβρουάριο του 21;

– Μάρτυρας: Δεν το άκουσα εγώ, έκανα μάθημα τότε, μέσω zoom και με πήρε ένα δημοσιογράφος και με ρωτούσε αν είχα πάει μαζί του ταξίδι και μετά ένας χαμός. Με ενημέρωσαν ότι οι δικηγόροι του με καλούσαν να καταθέσω ως μάρτυρας για το ταξίδι στην Αίγυπτο. Γι’ αυτό και τότε αναγκάστηκα να βγάλω μια δημόσια επιστολή μαζί με τον κ. Μικελάτο. Μέχρι και τώρα προσπάθησα να μείνω μακριά από αυτό το τοξικό πράγμα.

Επιπλέον, ο μάρτυρας ανέφερε πως γνώρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη το 2005, σε μια παράσταση που συμμετείχε ο τελευταίος.

«Αμέσως μετά την παράσταση, ήρθε, μας βρήκε, και η φίλη μου είπε αμέσως “πρόσεχε”. Δεν έδωσα εκείνη την ώρα σημασία. Με ρώτησε αν με ενδιαφέρει το θέατρο και μου ζήτησε το τηλέφωνό μου. Το ίδιο βράδυ, 23.30-24.00 με πήρε τηλέφωνο. Μου φάνηκε περίεργο, αλλά πολύ ευγενικά φρόντισα να σταματήσω εκεί την επικοινωνία», κατέθεσε ο κ. Παναγόπουλος, προσθέτοντας πως το χρονικό διάστημα που εκείνος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον κατηγορούμενο, περίπου ένα εξάμηνο, δεν είχε δει τους τέσσερις καταγγέλλοντες μαζί του, ούτε άλλα ανήλικα άτομα στο σπίτι του κατηγορουμένου.